Aleksoto šlaite siūlė įrengti ir slidinėjimo trasą

Penktadienį savivaldybėje buvo pristatyti Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės fakulteto architektūros katedros ir architektūros specialybės studentų klubo „Archbazė" surengto architektūrinių idėjų konkurso „Aleksoto apžvalgos aikštelės sutvarkymas" darbai.

Daugiausiai dėmesio sulaukė trijų pirmakursių idėja įrengti dviejų lygių apžvalgos aikštelę, po viena jų sukuriant erdvę kavinei. Tokią savo viziją konkursui pateikė kauniečiai Živilė Šimkutė ir Andrius Ramaškevičius bei marijampolietis Mykolas Svirskis.

Kiti studentai siūlė ant Aleksoto kalno statyti didžiulius stiklinius paviljonus, įrengti slidinėjimo trasą, visuomenės poreikiams pritaikyti beveik visą kalno šlaitą.

„Idėjos įdomios, patrauklios, kai kurios galbūt labai studentiškos. Svarbu, kad studentai išdrįso išsakyti savo nuomones apie svarbią miestui vietą", - džiaugėsi dailės akademijos Kauno fakulteto dėstytojas Jonas Andriejaitis. Studentų aktyvumas sudomino ir verslo atstovus. Nekilnojamojo turto vystymo bendrovė „Domus Mea" penkių geriausių idėjų autoriams padovanojo knygas apie pasaulinę architektūrą ir urbanistiką.

Šis konkursas paskelbtas savivaldybės iniciatyva, kai buvo atkreiptas dėmesys į svarbių turistams ir miesto gyventojams vietų kokybę. Savivaldybės atstovai kreipėsi į Kauno dailės fakulteto architektūros katedrą skatindama į konkursą įsitraukti jaunimą - būsimus architektus įgyvendinti kūrybines mintis ir naujas idėjas.

Plačiau apie šį konkursą - rytoj „Kauno dienoje".



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių