Aleksoto funikulieriaus rekonstrukciją ketina baigti iki kito rudens

Kauno miesto taryba ketvirtadienį suteikė garantiją dėl savivaldybės kontroliuojamos įmonės „Autrolis„ imamos 3 mln. litų dydžio paskolos investicijų projektui „Aleksoto funikulieriaus rekonstrukcija“.

Paskola bus imama penkerių metų laikotarpiui. Bendra projekto vertė siekia beveik 3,3 mln. litų.

„Funikulieriaus sutvarkymas miestui labai svarbus. Šiuo metu jau atlikti kelio rekonstrukcijos darbai, atrestauruoti vagonėliai, sutvarkyti laiptai. Norint atlikti pilną rekonstrukciją, reikia imti paskolą„, – aiškino bendrovės „Autrolis“ direktorius Gintautas Čininkas.

Pasak „Autrolio" vadovo, paėmus paskolą, bus skelbiamas viešųjų pirkimų konkursas, po kurio, paaiškėjus darbų rangovui, pavasarį prasidėtų darbai: rekonstruojami funikulieriaus stoties, paviljono pastatai, sutvarkyta Aleksoto funikulieriaus teritorija. G.Čikino teigimu, rekonstrukcijos darbai truktų kelis mėnesius ir artėjant kitų metų rudeniui turėtų būti baigti.

Šiandien Aleksoto funikulierius yra neatskiriama miesto kraštovaizdžio dalis, Kauno transporto paminklas. Čia be 70 metų veikiančios traukos įrangos, išlikę ir autentiški prieškario vagonėliai, mediniai suoleliai, stotelių pastatai.

Aleksoto funikulierius yra unikalus tuo, jog po rekonstrukcijos jį bus galima naudoti ir tenkinant gyventojų poreikius, ir organizuojant turistų ekskursijas į apžvalgos aikštelę, iš kurios atsiveria Kauno senamiesčio vaizdai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

P.

P. portretas
O tai kaip cia dabar? Ar vasara nerase kad SI rudeni atidarys, o ne kita?

kodel

kodel portretas
kaip cia iseina? Desimt metu senesnis Zaliakalnio funikulierius atnaujinti kainavo maziau kaip milijona, o cia reikia daugiau kaip triju? Zaliakalnio keltuvo savininkas privatus - Kauno liftai, Aleksoto - troleibusu firma, priklausanti savivaldybei. Keista, kad jau kazin kada pradeto remonto kaina butent isaugo tada, kai buvo Autrolio direktorius pakeistas. Kokios partijos jis deleguotas i ta posta? Gal kaip tik cia reikia ieskoti atsakymo apie remonto kainu skirtumus?

Zinantis

Zinantis portretas
Aleksoto funikulierius restauruojamas, atstatant identiteta. T.y prisilaikant KVADo reikalavimu. O Zaliakalnio jau sugadintas. Privati kompanija "Kauno liftai" padare pigu "kiča". Smetonos laiku ideja ir "sovietu sajungos" darbas! Todel net spalva kaip siuksliu konteinerio!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių