Aleksotas gali likti be ugniagesių

Dėl Kauno mieto savivaldybės valdininkų kabinetuose klaidžiojančių dokumentų Aleksote gali nebelikti ugniagesių komandos.

Šiandien Kauno miesto savivaldybės tarybos kolegija svarstė klausimą dėl Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-osios komandos likimo. Ši ugniagesių komanda jau beveik dešimt metų dirba S. Dariaus ir S. Girėno aerodromui priklausančiose patalpose Veiverių gatvėje.

Iki šiol ugniagesiai naudojosi administracinėmis patalpomis ir garažais pagal bendradarbiavimo sutartį. Lėšų pastatų priežiūrai nebuvo skiriama. Dalį garažų aerodromo administracija išnuomojo langų gamybos įmonei.

Priešgaisrinė gelbėjimo valdyba kreipėsi dar į praėjusios kadencijos miesto tarybą ir prašė spręsti neaiškią 6-osios ugniagesių komandos situaciją. Sprendimas nebuvo priimtas.

Dar kartą dėl nesprendžiamos problemos į miesto savivaldybės administraciją buvo kreiptasi šiemet vasarį. Prašymas ir kiti dokumentai iki šiol klaidžiojo valdininkų kabinetuose.

Jeigu ugniagesių naudojamos patalpos Veiverių gatvėje nebus paimtos iš aerodromo ir perduotos ugniagesiams pagal panaudos sutartį, Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-oji komanda bus priversta išsikelti į Garliavą. Dalis darbuotojų bus atleisti.

Pasak Aleksoto seniūnės Lukrecijos Navickienės, ši ugniagesių komanda labai reikalinga. Pavasarį vos ne kasdien dega žolė aerodromo teritorijoje, buvusio mėsos kombinato teritorijoje. Ugniagesiai kviečiami gesinti stambiagabaričių atliekų aikštelėje Julijanavos gatvėje įsiplieskiančios ugnies, skuba gesinti gaisrų į Garliavos miestelį kauno rajone..

Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-ojoje komandoje dirba 42 žmonės.

Miesto meras Andrius Kupčinskas įpareigojo Komunalinio ūkio skyrių ir Turto skyrių kuo greičiau spręsti šią problemą. „Suprantu, kad prasidėjo futbolo čempionatas, ir jūs dokumentus spardote iš vieno skyriaus į kitą. Tikiuosi, kad dirbsime, o ne žaisime futbolą", - sakė A. Kupčinskas.

Aliaus Koroliovo nuotr.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių