A.Kupčinskas liko miesto mero poste (papildyta)

Į neeilinį tarybos posėdį susirinkę tarybos nariai nepalaikė interpeliacijos merui Andriui Kupčinskui.

Po ilgų diskusijų atvirame balsavime dėl pasitikėjimo Kauno meru A.Kupčinsku registravosi 27 tarybos nariai. 24 balsavo prieš. Taryboje yra 41 politikas.

Balsavime atsisakė dalyvauti socialdemokratai, Liberalų ir centro sąjungos bei Darbo partijos frakcijos nariai.

Socialdemokratų iniciatyva tarybos sekretoriatui pateikta interpeliacija A.Kupčinskui. Po ja pasirašė 14 tarybos narių.

Posėdžio pradžioje kilo sąmyšis, nes Darbo partijos frakcijai priklausantis Pranas Paškevičius pareiškė atsiėmęs savo parašą ir neberemiantis interpeliacijos. "Tas dokumentas yra niekinis. Nebėra jokio pagrindo svarstyti interpeliacijos klausimą', - pareiškė P.Paškevičius.

Vyriausybės atstovė Kauno apskričiai Rasa Noreikienė nesiryžo vertinti situacijos, teigdama, kad tai savotiška teisinė koalizija.

"Jeigu politikas padeda, o paskui atsiima parašą, gal jis neveiksnus? Ką mes čia darome?" - piktinosi konservatorius Marijus Panceris.

Interpeliaciją inicijavę socialdemokratai patys pasiūlė braukti klausimą iš darbotvarkės, tačiau jis liko.

Merui buvo reiškiamas nepasitikėjimas dėl netinkamo vadovavimo tarybai, kainų už šildymą kėlimo, bandymo nepagrįstai sujungti "Autrolį" ir "Kauno autobusus", mokesčio už atliekų tvarkymą pagal būsto plotą ir t. t.

Savo pasisakyme A.Kupčinskas džiaugėsi, kad kyla Žalgirio arena, įgyvendinami kiti projektai, ateina Europos Sąjungos lėšos. Jo teigimu, tai kai kam nepatinka, todėl likus penkiems mėnesiams iki rinkimų bandoma įvesti destrukciją.

"Neketinu atsakinėti į kiekvieną klausimą interpeliacijoje, nes jie paremti tik emocijomis ir deklaracijomis. Tai kaltinimai ir nuodėmės, kurių aš nepadariau", - iš tribūnos pareiškė A.Kupčinskas. 

Toks mero pareikšimas kai kuriuos tarybos narius papiktino. "Ar jums nusispjauti į tuos tarybos narius, kurie tuos klausimus surašė?" - retoriškai klausė socialdemokratas Gintautas Labanauskas.

Paklaustas, kodėl teikia tarybai klausimą dėl vicemerų atleidimo ir ar nebando taip pagąsdinti koalicijos partnerių, A.Kupčinskas tikino, kad koalicijoje dirbama atviro pasitikėjimo principu.

Tvarkos ir teisingumo frakcijos narys Vytautas Vasilenko, įvardijęs kai kurias valdančiųjų bėdas, ragino nesivelti į ginčus ir nesidalyti postų, o leisti užbaigti valdantiesiems dirbti iki rinkimų. Partijos Tvarka ir teisingumas frakcija remia Sėkmės koaliciją.

Diskusijoje tiek opozicija, tiek valdantieji bandė priminti vieni kitiems senas klaidas. Kadangi nei viena frakcija nepaprašė dėl nepasitikėjimo meru balsuoti slaptai, posėdžiui pirmininkavęs vicemeras Stanislovas Buškevičius paskelbė atvirą balsavimą.

Nepavykus interpeliacijai, Tėvynės sąjugos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija paprašė išbraukti iš darbotvarkės klausimą dėl vicemerų atleidimo iš pareigų. Visi keturi vicemerai taip pat liko savo postuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių