A.Kupčinskas į olimpiadą nevažiuos

Kauno meras apsisprendė nevykti į Pekino olimpines žaidynes, įvertinęs dėl šios komandiruotės kilusias aistras.

„Tvirtai apsisprendžiau, kad į Pekiną nevažiuosiu. Sprendimą priėmiau pats. Įvertinau dėl šios galimos kelionės kilusias politines aistras, nesveiką ažiotažą. Kelionė į olimpiadą nėra mano svajonių komandiruotė, todėl jos nesunku atsisakyti. Žinau, kad kai kuriuos politinius oponentus šiuo sprendimu labai nuvilsiu", - sakė meras.

A.Kupčinskas paskambino Lietuvos tautinio olimpinio komiteto vadovui Artūrui Poviliūnui ir pranešė apie savo sprendimą. A.Poviliūnas dar bandė įkalbėti merą, tačiau paskui sakė suprantąs politiko pasirinkimą.

„Jis sakė suprantąs, kad artėja Seimo rinkimai", - pastebėjo A.Kupčinskas.

Kelionę į Pekiną  merui pasiūlė LTOK. Miestui ši kelionė būtų kainavusi 5 tūkstančius litų, kitas išlaidas būtų padengęs LTOK.

„Juokais pasiūliau surengti aukcioną į atsilaisvinusią vietą, tačiau iš tikrųjų - ne mano reikalas, kas vyks į Pekiną. Man mielesnės atostogos Lietuvoje su šeima", - sakė A.Kupčinskas.

Kaip sakė LTOK generalinis sekretorius Vytautas Zuberis, į olimpiadą vyks Vilniaus meras Juozas Imbrasas ir Šiaulių meras Genadijus Mikšys. „Jie patys padengs kelionės išlaidas, o už apgyvendinimą ir maitinimą mokės LTOK", - sakė V.Zubernis.

Anot jo, Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius atisakė kelionės dėl šeiminių aplinkybių, o neseniai Panevėžio meru Povilui Vadopolui tapusiam  nebuvo siūloma vykti į Pekiną.

„LTOK delegacijos narius apgyvendins labai pigiai. Pavyzdžiui, 9 naktys viešbutyje kainuos 2300 litų vienam asmeniui. Delegacijos nariai gyvens po du", - sakė V.Zubernis.

Jis pirminė, kad 2004 metais vykti į olimpiadą atsisakė Kauno meras Arvydas Garbaravičius ir Vilniaus meras Artūras Zuokas, tačiau Klaipėdos miesto vadovas R.Taraškevičius keliavo į Atėnus.

Liepos 23 dieną Lietuvos olimpinė rinktinė buvo oficialiai akredituota Pekino vasaros olimpinėse žaidynėse. Iš viso akredituoti 69 sportininkai ir 48 treneriai, medikai, vadovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių