A.Kubilius: šilumos sąskaitos nuo brangstančių dujų nepriklauso

Premjeras tvirtina, kad pernai lapkritį išaugusios vilniečių sąskaitos nėra susijusios su brangiomis rusiškomis gamtinėmis dujomis. Andrius Kubilius dar kartą pareiškė manantis, kad už tai atsakinga Vilniaus valdžia.

„Vilniečiai staiga pamatė, jog praėjusių metų lapkritį, kai temperatūra buvo tokia pat, kaip ir 2010 metų lapkritį, staiga šilumos suvartojimas butuose išaugo po 15 proc. ir, be abejo, sąskaitos dėl to taip pat labai išaugo. Bet tai nieko bendro neturi su kokia nors dujų kaina. Tiesiog Vilniaus šilumos ūkis yra taip nesėkmingai tvarkomas, kad būtent dėl to kenčia vartotojai“, - interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė premjeras.

Jis dar kartą pakartojo, kad Vilniaus miesto savivaldybė yra atsakinga už šilumos ūkį.
"Kaip tik šis šildymo sezonas parodė, kad išskirtinai Vilniuje su šilumos ūkiu yra tvarkomasi neskaidriai, netinkamai ir neefektyviai - už tai yra atsakinga savivaldybė.

Todėl šilumos suvartojimas - nuo jo, visų pirma, priklauso, ir kiek už šilumą turi mokėti vartotojas - Vilniaus mieste šiame šildymo sezone yra išaugęs tokiais dydžiais, kurių yra neįmanoma paaiškinti normalia logika", - kalbėjo premjeras.

„Deja, Vilniaus mieste savivaldybės vadovai ir šilumos ūkio vadovai kol kas nesugeba pripažinti paprastų dalykų - kad jiems reikia ištaisyti klaidas ir grąžinti tai, kas galbūt buvo nesąžiningai paimta iš vartotojų, ir galų gale aš tikiu, kad į visus klausimus padės rasti atsakymus ir teisėsaugos institucijos“, - sakė A.Kubilius.

Premjeras kalbėjo, jog savivaldybėms, kurios turi planų atnaujinti šilumos ūkį, Vyriausybė yra pasiruošusi padėti gauti Europos Sąjungos paramos ar lėšų, kurias Lietuva gauna iš taršos leidimų pardavimų.

Vilniaus miesto vadovai šią savaitę teigė nematantys šilumos tiekimo bendrovės „Vilniaus energija“ kaltės dėl didelių sąskaitų už šildymą, o didžioji dalis atsakomybės esą tenka Energetikos inspekcijai. Miesto vadovai teigė, kad didesnį nei įprastai šilumos suvartojimą sostinėje pernai lapkritį lėmė pabrangusi šiluma, didesnis apskaitytų dienų skaičius, taip pat oro sąlygos.

Miesto vadovai negalėjo paaiškinti, kodėl šilumos suvartojimas padidėjo 507-iuose miesto daugiabučiuose, kur jis išaugo daugiau nei 10 proc. ir teigė, jog dėl to Vilniaus savivaldybė kreipsis į Energetikos inspekciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jaronimas

Jaronimas portretas
Ne nu tas Bubilius yra tikras kybys. Nuo kada silumos kaina nuo duju kainos nepriklauso.Apsurdas kazkokius marazmus kalba.

Jaronimui

Jaronimui portretas
Ne tai jus tikras kybys, šilumos tinklai gali kūrenti ir malkomis, bet kūrena dujomis. Dašunta ar ne?

vasia

vasia portretas
nusikalba viakinas: dujų kaina ir metodika yra lemiamas veiksnys, i kitos priezastis nera esmines, todel piketuoti reikia prie komisijos bei LSDP bustines, nes jie pasirase tokia lietuvos dujų privatizavimo sutarti su gazprom ir rurgaz...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių