„Akropolio“ byla keliauja į aukštesnės instancijos teismą

„Akropolio“ savininkai dar negali džiaugtis 20 mln. litų, kuriuos jiems iš valstybės priteisė Vilniaus apygardos teismas. Bylinėjimasis tęsis kitame teisme.

Vilniaus apygardos teismas 1diena.lt patvirtino, kad Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) pateiktas skundas trečiadienį buvo išnagrinėtas ir priimtas. Tai reiškia, kad byla keliauja į Lietuvos apeliacinį teismą. Šis teismas spręs, ar pagrįstai teisėja Rita Kisielienė nusprendė bendrovei „Akropolis“ perpus sumažinti sklypo prie Vingio parko, kuriame numatoma statyti antrąjį Vilniaus „Akropolį“, kainą.

NŽT savo argumentų „Akropolio“ byloje kol kas neatskleidžia. Žinoma tik tiek, kad valstybę atstovaujanti tarnyba siekia visiškai panaikinti Vilniaus apygardos teismo nutartį ir įpareigoti „Akropolį“ už valstybinę žemę sumokėti visą kainą.

Kaip jau skelbėme, Vilniaus apygardos teismas sklypo kainą sumažino daugiau kaip 20 mln. litų. Teisėja R.Kisielienė savo nutartį grindė tuo, jog dėl krizės smarkiai atpigo nekilnojamasis turtas, o „Akropolis“ būsimojo prekybos centro prieigose žada investuoti į transporto infrastruktūrą. Esą valstybė negali įgyti nesąžiningo pranašmo prieš vadinamojo „VP dešimtuko“ valdomą kompaniją.Bendrovė „Akropolis“, beje, šiuo metu yra skaldoma į tris atskiras įmones. Skelbta, kad statybomis prie Vingio parko užsiims nauja bendrovė „Geležinio vilko projektas“. Pati bendrovė „Akropolis“ keičia pavadinimą į „Nikola Mushanov projektas“.


Šiame straipsnyje: Akropolis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių