„Akropolio“ byla jau apskųsta. Viskas teisėjos rankose

Skundas byloje, kurioje „Akropoliui“ iš valstybės priteista per 20 mln. litų, jau pasiekė teismą. Bylos likimas bus nulemtas iki pirmadienio.

Skundą byloje pateikė likviduojamos Vilniaus apskrities viršininko administracijos (VAVA) teises ir pareigas šioje byloje perėmusi Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT). NŽT skundą pateikti galėjo iki pirmadienio, tačiau nutarta nerizikuoti ir jį pateikti anksčiau.

Kaip 1diena.lt teigė už „Akropolio“ bylą atsakinga NŽT Teisės skyriaus vyriausioji specialistė Natalija Soroko, VAVA teisininkų paruoštą ir teismo grąžintą skundą teko perrašyti ir gerokai praplėsti. VAVA skundą tesudarė keturi lapai, NŽT jį praplėtė iki vienuolikos.

„Buvo labai daug įdirbio iš teisinės pusės: teorijos, praktikos analizavimas. Matėme, kad priimtas teismo sprendimas pažeidė valstybės interesą, kurį mes privalome apginti“, - apie NŽT pateiktą skundą kalbėjo N.Soroko.

Paklausta, kokias argumentais NŽT mėgins įrodyti, kad Vilniaus apygardos teismas nepagrįstai perpus sumažino sklypo, kuriame planuojama statyti antrąjį Vilniaus „Akropolį“, pašnekovė teigė kol kas susilaikysianti nuo komentarų. „Nenorėčiau komentuoti. Kai būsiu įsitikinusi, kad visos procedūros atliktos ir byla perduota apeliaciniam teismui, tada galbūt sutiksiu pakomentuoti“, - kalbėjo N.Soroko.

Vilniaus apygardos teismas dėl skundo priėmimo veikiausiai apsispręs pirmadienį. Sprendimą, ar skundas tinkamai parengtas ir byla gali keliauti į aukštesnės instancijos teismą, priims teisėja Rita Kisielienė. Būtent ši teisėja nagrinėjo „Akropolio“ bylą ir priėmė prieštaringai vertinamą sprendimą visiškai patenkinti „Akropolio“ šeimininkų pretenzijas valstybei.

Primename, kad R.Kisielienės nutartimi nurodoma, kad bendrovei „Akropolis“ nebereikės valstybei sumokėti daugiau kaip 20 mln. litų. Tokia suma sumažinta sklypo prie Vingio parko, buvusios „Velgos“ gamyklos teritorijoje, kaina. Teisėja savo nutartyje teigė, kad „Akropolio“ argumentas, esą kainą derėtų mažinti dėl krizės ir smukusios nekilnojamojo turto rinkos, yra pagrįstas. Be to, R.Kisielienė akcentavo, neva valstybė iš „Akropolio“ statytojų gaus kitokią, daug didesnę naudą, mat verslininkai įsipareigojo daugiau kaip 80 mln. litų investuoti į transporto infrastruktūrą būsimojo prekybos centro prieigose.


Šiame straipsnyje: Akropolis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių