Akcija „Nereikia diržo!” ragina ne mušti, o kurti

Lapkričio 17 d. 13 val., prie Aušros gimnazijos (Laisvės al. 95) visuomenės pažangos akcijos „Nereikia diržo!” autobusiukas lauks visų norinčiųjų atsisveikinti su nereikalingais diržais.

 „Pasaulyje be diržo - daugiau spalvų ir fantazijos“, - sako akcijos iniciatoriai. Akcijos globėjas - LR Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius, o akciją palaiko būrys televizijos, meno ir kultūros žmonių: Edita Mildažytė, Daiva Tamošiūnaitė-Budrė, Rolandas Vilkončius, Aleksandras Pogrebnojus, Nerijus Juška, Livija Gradauskienė, Vytautas Rumšas, Karina Krysko, Laura Imbrasienė, Rimas Valeikis, Gabrielė Martirosianaitė, Laima Tamulytė, dainininkė Eva ir kt.

„Žmonių, kurie supranta atsakingo vaikų auginimo ir ugdymo reikšmę mūsų visuomenės ateičiai, kasdien daugėja. Tikiu, kad kiekvieno jų simbolinis indėlis, nereikalingo diržo atidavimas kūrybos labui, bus dar vienas žingsnis į reikšmingus visuomenės vertybinius pokyčius“, - sakė vienas iš akcijos iniciatorių „Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis.

Akciją organizuoja mobiliųjų telekomunikacijų bendrovė „Omnitel“ ir visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“, kartu su partneriais - Lietuvos skautija ir Lietuvos moksleivių parlamentu.

Specialus „Nereikia diržo!” autobusiukas per mėnesį apsilankys 10-yje Lietuvos apskričių centrų: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Marijampolėje, Alytuje, Telšiuose, Tauragėje ir Utenoje.

Siūlyti idėjas, kas gali būti sukurta iš diržų, ir išreikšti savo pritarimą akcijai gali visi Lietuvos žmonės interneto svetainėje www.augink.lt arba specialiuose akcijos atvirukuose. Tikimasi, kad prie akcijos prisijungs bei savo pavyzdžiu kitus miestiečius paskatins ir miestų bei apskričių, kuriuose lankysis akcijos autobusiukas, vadovai.

Praėjusią savaitę akcija jau apsilankė Panevėžyje, Telšiuose ir Utenoje, kur buvo surinkta per 1000 diržų ir pasiūlyta daugiau nei 1000 idėjų meno kūriniams sukurti!


Šiame straipsnyje: Nereikia diržoauklėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių