Akcija „Jamam“: kauniečiai šlavė „Akropolį“

Sužinoję apie „Jamam“, išpardavimą nuolaidų ir akcijų suvilioti kauniečiai prekybos ir pramogų sostinės „Akropolis“ slenkstį mynė nuo ankstyvo ryto.

Baimindamiesi, kad pirmiausiai lentynose neliks skutimosi peiliukų, tualetinio popieriaus ritinėlių ir skalbimo miltelių, dauguma kauniečių vos tik atvėrę prekybos centro duris šovė į „Maximą“. Deja, minėtoms prekėms nuolaidos nebuvo taikomos. „Eilinė jų apgaulė“, - stumdamas pustuštį vežimą prekybininkus koneveikė pusamžis vyriškis.

Tuo metu prie drabužių skyriaus matavimo kabinų nusidriekė milžiniškos eilės. Kojines, batus, apatinius ir viršutinius drabužius miestiečiams buvo siūloma įsigyti 40 proc. pigiau. Kone perpus mažesne kaina buvo galima nusipirkti indus, valgymo įrankius, automobilių prekes, žaislus ir t.t.

40 proc. nuolaida klientus viliojo ir batų parduotuvė „Deichmann“. Ne veltui vidudienį prie kasos išsirikiavę stovėjo kelios dešimtys pirkėjų. Vieną, dvi ar net tris poras batų po pažastim spraudė ir moterys, ir vyrai. „Jei dabar aukštakulniai kainuoja 99 litus, pritaikius nuolaidą už juos mokėsim 60 litų”, - žvelgdamos į etiketę ant bato pado skaičiavo dukra su mama.

Drabužių parduotuvėse sijonus, švarkelius, kelnes ir kitus apdarus prekybininkai siūlė įsigyti šiek tiek mažesnėmis - 20-30 proc. nuolaidomis. Tiesa, jos negaliojo nukainotoms prekėms. „Ar man atrodo, ar pastarųjų prieš „Jamam“ dieną padaugėjo?“, - bičiulei į ausį šnabždėjo simpatiška tamsiaplaukė.

Susigundę nuolaidomis, kauniečiai skubėjo ne tik apsiauti ir apsirengti, bet ir pigiau prikišti skrandžius. Kažkas skanavo 30 proc. nukainotų sveikuolių salotų, kažkas - perpus pigesnių picų ir desertų.


Šiame straipsnyje: nuolaidos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių