A.Jagelavičiūtė pristatė kulinarijos knygą

Agnė Jagelavičiūtė savo knygoje dalinasi receptais ir gyvenimiškomis istorijomis – neaplenkdama Oskaro Koršunovo. „Žodžių iš dainos neišmesi“, - tokį sprendimą trumpai paaiškino ji.

Buvusi televizijos laidų vedėja Agnė Jagelavičiūtė nusprendė įsilieti į kulinarinių knygų rašytojų gretas. Visą vasarą padalinusi į laiką skirtą virtuvei, ir laiką, likusį rašymui, dabar ji jau turi savo darbo rezultatą – knygą „Pasimatykime virtuvėje“.

“Neįtikėtinas jausmas, tikrai labai jaudinuosi. Visą vasarą dirbau be atokvėpio, keldavausi šeštą ryto, rašydavau, o paskui eidavau į virtuvę gaminti. Dabar pasižiūriu – knyga neatrodo labai didelė, tačiau darbo įdėta tikrai  daug“, - pasakojo ji.

Knygos autorė tikisi, kad joje esantys receptai bus naudingi žmonėms, net jei jie visai nepratę sukiotis virtuvėje.  „Yra žmonių, kurie, pavyzdžiui, niekada negamino, bet nori išmėginti. Gal mergina norės padaryti vaikinui įspūdį ir jai ši knyga padės. Be to, daugelis šių receptų – labai lengvas maistas, kokį aš valgau, taigi...“, - juokėsi A.Jagelavičiūtė, demonstruodama liekną figūrą.

Šalia kiekvieno recepto knygoje – trumpos istorijos, kaip gimė patiekalai, ar kaip jais mėgavosi Agnė su savo artimaisiais. Pirmasis knygos receptas pavadintas „Oskaro šaltibarščiai, arba Aš tave myliu“.

Įprastai apie savo santykius su režisieriumi nekalbanti A.Jagelavičiūtė sakė nelinkusi to daryti ir dabar. „Ši knyga – ne bet koks leidinys, kuris vėliau voliosis kur nors suglamžytas. Man ji labai svarbi ir Oskaras man labai svarbus žmogus. Žodžių iš dainos neišmesi, kaip turbūt neišmesi ir Oskaro iš savo gyvenimo“, - kalbėjo ji, patikindama, kad taip tikrai nenorėjo sukelti jokio skandalo.

Knygos autorė pridėjo, kad vienas iš jos tikslų – paskatinti žmones gaminti maistą, net jei jie gamina tik sau: „Daug kas sako, kad gamintis vienam pačiam neverta. Jei aš gaminčiau tik tada, kai kažkas pas mane ateina, o visą likusį laiką tenkinčiausi likučiais iš šaldytuvo, manau, nukentėtų ir mano figūra, ir savigarba“.

Pasak Agnės, maisto gaminimas jai – gyvenimo būdas, poilsis, malonumas ir kūryba viename: „Beje, mane nuo mažens mama išauklėjo, kad kai valgau, po lėkšte reikia pasidėti servetėlę. Juk nesunku, o nuotaika tuomet visai kitokia“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Klausk
    specialisto
  • Diskusijos
  • Orai
  • TV
    programa
  • Pažintys
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Naujienlaiskis
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Galerijos

Daugiau straipsnių