Aiškėja, kodėl miestas negavo 6 mln. litų

Kauno miesto savivaldybės kontrolieriaus tarnyba baigia administracijos finansinį ir veiklos auditą, kuris atskleis, kodėl miestas prarado 6,3 mln. litų.

Kontrolieriaus tarnyba turi nustatyti, kas kaltas, kad tiesiant Marvelės gatvę savivaldybė negavo planuotų lėšų iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos.

„Kauno diena" jau rašė, kad savivaldybė nesiryžo nutraukti sutartį su bendrove „Kamesta", kuri rekonstravo Marvelės gatvę tarp Aleksoto tilto transporto mazgo ir Kauno miesto valymo įrenginių.

2005 metais sutartis su „Kamesta" dėl darbų buvo pasirašyta nepaskelbus viešųjų pirkimų konkurso, o nugalėtoją pasirinkus Viešųjų pirkimų įstatyme numatytas nepaskelbtas derybas. Į jas pakviesta tik „Kamesta", kuri Marvelės gatvės krantinėje dirbo nuo 1989 metų.

Darbai sustojo 1996 metais, nes savivaldybė nebeturėjo lėšų, liko skoloje privačiai bendrovei. Vėliau „Kamesta" pareikalavo sudaryti sutartį ir leisti baigti darbus. Savivaldybė nesiryžta nutraukti sutartį, nes būtų grėsę teisminiais ginčais, o darbai sustotų ilgam laikui. Tačiau dėl šių priežasčių miestas neteko galimybės gauti lėšų iš kelių direkcijos.

Savivaldybės kontrolierius Gediminas Raudonis teigė, kad išvadas paskelbs rugsėjį. „Jau aišku, kad būtent dėl savivaldybės darbuotojų kaltės miestas prarado 6,3 mln. litų", - teigė jis. Neoficialiais duomenimis, savo įgaliojimus viršijo trys komunalinio ūkio skyriaus darbuotojai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių