Aikštelė šalia Baltojo tilto bus papuošta graffiti

Vilniaus graffiti meistrai kviečiami dalyvauti lauko reklamos bendrovės „JCDecaux Lietuva“ organizuojamame renginyje „NESCAFÉ Streetart 2010“.

Rugsėjo 9 d. Vilniuje, šalia Baltojo tilto esančioje riedlenčių aikštelėje, bus įrodyta, kad dažų balionėliu padaryti piešiniai gali ne tik gadinti miesto turtą, bet atvirkščiai – prisidėti prie sostinės atnaujinimo.

„Daugelis galvoja, kad graffiti piešėjai yra namų sienas tepliojantys vandalai. Mes norime paneigti šį stereotipą ir įrodyti, kad tai yra meno rūšis, kuri gali būti teigiamu reiškiniu, nes paprasčiausiu aerozolinių dažų balionėliu padaryti darbai gali atnešti naudą Vilniaus miestui. Todėl sugalvojome atnaujinti jaunimo pamėgtą riedlenčių parką prie Baltojo tilto ir pakviesti graffiti meistrus jį išpiešti panaudojant parko atnaujinimo rėmėjų simboliką. O visus norinčius kviečiame pasigrožėti šiuo menu“, - sako „JCDecaux Lietuva“ generalinė direktorė Žaneta Fomova.

„JCDecaux Lietuva“ iniciatyvą palaiko ir Vilniaus miesto valdžia.

„Džiugu, kad privatus verslas ėmėsi iniciatyvos, kuri padės paversti Vilnių dar labiau sutvarkytu, gražesniu ir švaresniu. Kai kurie graffiti vandalai sostinei pridaro daug žalos, už kurią sumoka visi vilniečiai. Todėl norėčiau paprašyti jaunųjų menininkų piešti ne bet kur, o specialiai tam skirtose vietose“, - sako sostinės vicemeras Gintautas Babravičius.

 „JCDecaux Lietuva“ ir NESCAFÉ kviečia Vilniaus graffiti meistrus nuo rugpjūčio 13 d. iki rugsėjo 3 d. pildyti „NESCAFÉ Streetart 2010“ dalyvių anketas interneto svetainėje www.street-art.lt. Čia bus paskelbta ir detali renginio programa.

Rugsėjo 9 d. gatvių menininkai su aerozolinių dažų balionėliais savo meistriškumą demonstruos Vilniuje, šalia Baltojo tilto esančioje aplūžusioje riedlenčių aikštelėje. Ryškiaspalviais piešiniais apipavidalinti skardos lakštai liks riedlenčių aikštelėje, kur kasdieną laisvalaikį leidžia jaunimas. Tokiu būdu bus sutvarkyta vilniečių pamėgta aktyvaus poilsio vieta.

 „Tai mūsų dovana jaunimui ir Vilniui. Norime, kad graffiti piešėjai atsakingai pasižiūrėtų į mūsų iniciatyvą ir pradėtų piešti specialiai tam skirtose vietose. Turime rūpintis savo miestu ir nepamiršti, kad Vilnius yra mūsų namai“, - sako „JCDecaux Lietuva“ generalinė direktorė Ž. Fomova.

„JCDecaux Lietuva“ organizuojamą „NESCAFÉ Streetart 2010“ remia „Nestlé Baltics“, globoja Vilniaus miesto savivaldybė.


Šiame straipsnyje: Graffiti

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių