Aikštelė prie „Akropolio“ – tik autobusams ir tikintiesiems?

Neįprastą užduotį gavo Kauno miesto savivaldybės darbuotojai, kurie turės pasirūpinti, kad prie „Akropolio" ir Karmelitų bažnyčios esanti aikštelė būtų skirta tik autobusams, mikroautobusams ir tikintiesiems.

Taip nutarė miesto savivaldybės Eismo saugumo komisija. Ji gavo prekybos centro „Akropolio" prašymą minėtoje aikštelėje leisti savo lėšomis pažymėti stovėjimo vietas autobusams ir mikroautobusams. Prekybininkai teigia, kad aikštelėje prekybos centro lankytojai, kol nėra pažymėtų vietų, automobilius palieka netvarkingai, paskui sunku rasti vietos autobusams ir mikroautobusams.

Aikštelė priklauso Kauno miesto savivaldybei, tačiau „Akropolio" atstovai teigė patys ją prižiūrintys. Jie taip pat aiškino, kad rūpinasi ne dėl savo pirkėjų: esą autobusais į prekybos centrą pirkėjai neatvažiuoja.

Eismo saugumo komisijos posėdyje pastebėta, kad minėta aikštelė apskritai buvo įrengta Karmelitų bažnyčiai, ten panaudotos brangios medžiagos - klinkerio plytos, granitas. Suabejota, ar aikštelėje iš viso derėtų leisti statyti automobilius.

Eismo saugumo komisijai pirmininkavęs Romaldas Rabačius siūlė du problemos sprendimo variantus: arba leisti paženklinti kelio dažais automobilių stovėjimo vietas Karmelitų aikštėje, arba automobilių stovėjimą aikštelėje apmokestinti, išskyrus autobusus ir mikroautobusus bei automobilius, atvykstančius į Karmelitų bažnyčią.

Eismo saugumo komisija rekomenduos apmokestinti stovėjimą šioje aikštėje. Tačiau tam reikia pasirašyti atskirą susitarimą tarp Savivaldybės ir „Akropolio", kuriame būtų tiksliai numatytos visos sąlygos ir įsipareigojimai.

„Koks ženklas leidžia automobilius statyti tik bažnyčios lankytojams? Tokio nėra", - nusijuokė Transporto skyriaus vedėjas Paulius Keras. Anot jo, pareigūnai tikrai nepuls bausti į bažnyčią atvykusių jaunavedžių ar krikštynų dalyvių.

„Rotušės aikštėje automobilių statymas yra mokamas. Tačiau niekada už tai nemoka jaunavedžių eskorto dalyviai ir niekas jų nebaudžia", -panašų pavyzdį pateikė P.Keras.


Šiame straipsnyje: Akropolisaikštelė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių