Advokato nužudymu įtariamas laidojimo rūmų direktorius lieka už grotų

Vilniaus apygardos teismas trimis mėnesiais pratęsė Vilniaus laidojimo rūmų direktoriaus Vitaliausi Gasperovičiaus suėmimo terminą.  Advokato Sergejaus Novikovo nužudymu įtariamas laidojimo rūmų direktorius už grotų laikomas jau beveik pusmetį, todėl apygardos teismas pratęsė jo suėmimo terminą.

41 metų V. Gasperovičius Vilniuje buvo sulaikytas liepos 3 d. Liepos 5 d. jis buvo suimtas dviem mėnesiams.

Birželio 12 d. buvo suimtas pirmas įtariamasis nužudymo byloje – 40-metis Jonas Dambrauskas. Abiems įtariamiesiems pareikšti įtarimai žmogžudystės organizavimu.

V. Gasperovičius kaltės nepripažįsta. Advokatas sako, kad jo ginamasis V. Gasperovičius neturėjo jokio pagrindo žudyti – advokatas S. Novikovas buvo įtariamojo verslo partneris ir draugas.

Pratęsti suėmimą trimis mėnesiais paprašė prokuratūra. Suimtojo advokatas teismo prašė skirti švelnesnę kardomąją priemonę, nes V. Gasperovičius serga, turi du mažamečius vaikus ir gali teismo laukti namie, o ne kalėjime.

Sulaikytas J. Dambrauskas esą prisipažino nužudęs advokatą ir parodė, kur išmetė peilį ir kruviną pirštinę. Ją pareigūnai rado, o peilio – ne, nes nusikaltimo įrankis esą buvo išmestas į šiukšlių konteinerį, kuris vėliau buvo išvežtas.

Vėliau J. Dambrauskas parodymus pakeitė. Esą jis tik buvo netoli nusikaltimo vietos, kai buvo nužudytas S. Novikovas.

Kriminalistai J. Dambrausko pėdsaką aptiko iš karto po žmogžudystės. Nusikaltimo vietoje liudininkai matė išskirtinį su J. Dambrausku susijusiam asmeniui priklausantį motorolerį, kuriuo, kaip spėjama, išvažiavo žudikai.

Su įtartinu motoroleriu buvo atvažiavę du vyrai.

Spėjama, kad žmogžudystė įvykdyta dėl Vilniaus laidojimo rūmų akcijų. Advokatas S. Novikovas turėjo Olandų gatvėje esančių rūmų akcijų.

Advokatas S. Novikovas ketino perpirkti kelių smulkių akcininkų akcijas ir ketino perimti  bendrovės valdymą. Esą būtent šito nenorėjo leisti J. Dambrauskas. Neatmetama, kad buvęs boksininkas yra ir advokato S. Novikovo turėtų akcijų ar jų dalies neoficialus savininkas.

47-erių metų advokatas bei Vilniaus miesto tarybos narys S. Novikovas sostinės centre buvo nužudytas birželio 1 d. Advokatas buvo nudurtas prie banko „Citadele“ K. Kalinausko gatvėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Z A V A R D E N I S

Z A V A R D E N I S  portretas
DALINĖS KLAIDASKLAIDOS ŽIDINIUI „Lie... NErytui“: Str. apie Gasperovičiaus teismą su keista fotke... ---Nepaskelbtas komentaras !Štai jis. TURTO GODUMAS , MOTOCIKLININKŲ SEKTA, gal būt ir gausus spaudoje žmogžudysčių aprašinėjimas ( su žudymo būdų ir įrankių patirtimi pradedantiems ) -- štai pirmieji įspūdžiai saulėtą šeštadienio rytą. O KOKS ČIA p a p a s kyšo įtariamojo Gasperovičiaus fotografijoje ?! Iš pavardės atrodo, kad jis -- ne lietuvis. Tai svarbu. Nes nusikaltimas įvyko Lietuvos sostinėje, D I E N Ą, gatvėje, kuria vaikštome į Kalinausko g. 4 „CENTRO“poliklinikos skyrių. Baisu ! /// Z ///

Z A V A R D E N I S

Z A V A R D E N I S portretas
gERB. POLITIKE rimval@lrytas.lt Man rašėte, kad Jums per brangu samdyti žmogų, kuris stabdytų mano komentarų skelbimą. Bet štai šiandien bent šešis - septynis kartus siunčiau lrytui.lt komentarą, kurio esmė yra ta, kad dabar baisu dieną eiti sostinės Kalinausko gatve į Kalinausko g.4 polikliniką. Bet JŪŪŪs nepaskelbėte. Vadinasi talkininkaujate žudikams, dangstote juos. 6-asis Dievo įsakymas : N E Ž U D Y K .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių