Advokatei už kyšininkavimą skirtas 30 parų areštas

Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas nubaudė advokatę Lolitą Eriką Auželytę areštu ir bauda už apgaulingą apskaitos tvarkymą bei tarpininko kyšininkavimą.

Jai skirtas 30 parų areštas bei 19,5 tūkst. litų dydžio bauda, pranešė teismas.

Anot teismo, L.E.Auželytė, dirbdama advokate ir pasinaudodama pažintimis su Pravieniškių 2-ųjų pataisos namų-atvirosios kolonijos tarnautojais bei Vilniaus miesto 2 apylinkės bei Vilniaus apygardos teismų teisėjais, žadėjo atstovaujamiems klientams už kyšį pareigūnus paveikti taip, kad būtų sudarytos sąlygos laisvės atėmimo bausmę atliekančio asmens lygtiniam paleidimui ir priimti sprendimai lygtinai paleisti iš laisvės atėmimo vietos.

Taip pat advokatė, vykdydama individualią veiklą, buvo atsakinga už buhalterinės apskaitos tvarkymą. Ji savo buhalterinėje apskaitoje 2007 metų birželio 15 - 2008 metų birželio 20 dienomis neapskaitė ir nedeklaravo visų gautų pajamų, tai yra neišrašė pateisinančių dokumentų - pinigų priėmimo kvitų, nepildė Gyventojų individualios veiklos pajamų apskaitos žurnalo.

Nors teisininkė kalta dėl jai inkriminuojamų nusikalstamų veikų neprisipažino, teismas, ištyręs ir įvertinęs byloje surinktų ir teismo posėdyje ištirtų įrodymų visumą, padarė išvadą, kad jos kaltė įrodyta liudytojų parodymais, specialisto apklausa bei rašytine bylos medžiaga.


Šiame straipsnyje: Lolita Erika Auželytė

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių