A.Brazausko vardą siūloma suteikti Vilniaus Žirmūnų tiltui

Prezidento Algirdo Brazausko vardu gali būti pakrikštytas sostinės Žirmūnų tiltas. Tokią iniciatyvą rodo socialdemokratų partija.

Kaip 1diena.lt teigė socdemų lyderis Algirdas Butkevičius, svarstyti keli variantai, bet partija veikiausiai apsistos ties šiuo. Esą Žirmūnų tiltas – tinkamiausias A.Brazausko atminimui įamžinti.

„Kiek pamenu, šis tiltas yra apskritai be pavadinimo. Vis tiek šį klausimą turėtų spręsti Vilniaus miesto savivaldybė. Mes tik pasiūlėme vieną Vilniaus tiltą pavadinti A.Brazausko vardu“, - sakė A.Butkevičius.

Socdemų deleguotas Vilniaus mero pavaduotojas Romas Adomavičius 1diena.lt patvirtino, kad Žirmūnų tiltas – realiausias kandidatas į A.Brazausko vardą. Esą buvo kalbama ir apie kitus variantus, tačiau jų buvo atsisakyta.

„Sumanymų yra, bet jie nėra aptarti miesto taryboje. Tikėtina, kad A.Brazausko vardu būtų galima pavadinti tiltą, jungiantį Antakalnį su Žirmūnais“, - sakė R.Adomavičius.

Pasak jo, negali būti nė kalbos apie tai, kad velionio Prezidento vardu būtų perkrikštytas daug diskusijų keliantis Žaliasis tiltas. „Jis seniai turi pavadinimą, tai nebuvo svarstyta. Ne dėl to, kad jis prieštaringas. Tas tiltas turi labai ilgą istoriją. Žirmūnų tiltas – vienas iš naujesnių, surištų su gerbiamo Prezidento gyvenimu“, - aiškino vicemeras. Paklaustas, kaip Žirmūnų tiltas susijęs su A.Brazausko asmenybe, pašnekovas pateikė abstraktų atsakymą: „Tuo metu pastatytas, toje epochoje – tai jau šis tas“.

R.Adomavičiaus žodžiais, jeigu miesto valdžia pritars socdemų iniciatyvai, Žirmūnų tiltas iš abiejų pusių bus padabintas Prezidentui skirtomis memorialinėmis lentomis. Esą neatmetama galimybe, kad ant tilto atsiras ir A.Brazausko biustas ar skulptūra. „Galbūt, bet tai yra dar visiškai neaptartas klausimas“, - reziumavo mero pavaduotojas.

Pasak jo, pasiūlymas pavadinti Žirmūnų tiltą A.Brazausko vardu miesto vadovams bus teikiamas jau rugsėjį.

A.Brazausko vardu siūloma pavadinti ir vieną Seimo salių, Kauno technologijos universiteto auditoriją. Be to, socdemai nori ant namo Rokiškyje, kuriame gimė prezidentas, atidengti paminklinę lentą, prezidento 80-mečio proga išleisti pašto ženklą ir aukso monetą, Seime rugsėjo 25 dieną surengti konferenciją, kreiptis į Vyriausybę prašant įsteigti jo vardo stipendiją.

Būta pasiūlymų A.Brazausko vardą suteikti ir Kauno hidroelektrinei.


Šiame straipsnyje: Algirdas Brazauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių