Abejojama mero kelionių nauda (papildyta)

Kauno merui Andriui Kupčinskui vis dažniau keliaujant į komandiruotes, kai kuriems miesto politikams kyla klausimų dėl jų naudos.  

„Ar prisiima meras moralinę atsakomybę už tai, kad tuščiai švaistomos biudžeto lėšos jo ar kitų miesto vadovų smalsumui patenkinti, organizuojant komandiruotes į tarptautines parodas? Tokių komandiruočių vien šiais metais buvo ne viena, ir meras, pavyzdžiui, į Saragosą, pažiūrėti pasaulinės parodos važiavo iš anksto žinodamas, kad miesto biudžetas nesurinko trisdešimt milijonų litų", - piktinasi tarybos narys Kęstutis Mikėnas.

Jis prašo informuoti tarybos narius ir miesto gyventojus, kas nuo kadencijos pradžios iš politikų ir į kokias komandiruotes yra važiavęs, kiek tam išleista miesto biudžeto lėšų.

Kauno meras Andrius Kupčinskas elektroniniu paštu informavo, kad jo komandiruotė į  Barseloną ir Saragosą savivaldybės biudžetui nekainavo, nes ją organizavo Kauno regiono plėtros agentūra,
kuri ir pakvietė visus Kauno apskrities merus aplankyti pasaulinę EXPO parodą.

„Mano komandiruotei vieningai pritarė miesto taryba, kuriai priklauso ir ponas Mikėnas. Taip pat informuoju, jog po kiekvienos komandiruotes visiems miesto tarybos nariams pateikiu išsamias ataskaitas. Taip pasielgsiu ir ši kartą, kai tik grįšiu", - teigė A.Kupčinskas.

„Kauno dienos“ nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių