5 nelegalus pasieniečių aviganis rado duobėje

Penkių nelegalų - trijų čečėnų ir dviejų vietnamiečių - pėdomis Lietuvos pasieniečių tarnybinis šuo Samo sekė septynis kilometrus ir rado juos pasislėpusius duobėje, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Trečiadienį Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos pasieniečiai Vilniaus rajono miške, už kelių šimtų metrų nuo Lavoriškių kontrolės punkto, aptiko šviežutėlius kelių asmenų pėdsakus. Jie buvo palikti ant kontrolinės pėdsakų juostos Lietuvos pusėje ir per sieną vedė iš Baltarusijos.

Susekti nelegalus patikėta septynerių metų tarnybiniam aviganiui Samo. Jis iškart užuodė pažeidėjų pėdsakus ir užtikrintai jais nusekė mišku.

Tuo pat metu Lavoriškių užkardos pareigūnų pajėgos atkirto visus nuo šios vietos vedančius kelius, kad pažeidėjai nebandytų stabdyti pakeleivingų automobilių ir negalėtų prasmukti į Lietuvos gilumą.

Vokiečių aviganis pasienietį kinologą įtariamųjų pėdsakais vedė iki Vilniaus rajono Kuželiškių kaimo prieigų. Nuo šios vietos tiesiąja iki sienos pažeidimo vietos yra penki kilometrai.

Kadangi pažeidėjai miške ėjo sukinėdamiesi, Samo jų pėdsakais jau buvo atsekęs septynis kilometrus. Prie Kuželiškių Samo savo elgesiu šeimininkui parodė, kad kažkur netoliese esama žmonių.

Keturkojis pėdsekys puolė prie miške esančios duobės. Prišokęs pasienietis jos dugne išvydo gulinčius penkis vyrus. Saugomi ant duobės krašto pritūpusio ir kartkartėmis garsiai sulojančio Samo nelegalai duobėje pragulėjo, kol į šią vietą atvyko kinologo iškviesti kolegos.

Tuomet penkis sulaikytuosius pareigūnai nugabeno į Lavoriškių užkardą. Čia paaiškėjo, kad įkliuvo trys čečėnų tautybės Rusijos piliečiai ir du, įtariama, vietnamiečiai. Pastarieji neturėjo jokių tapatybę patvirtinančių dokumentų. 27-erių, 28-erių ir 45-erių čečėnai turėjo Rusijos pasus be Šengeno vizų ir teisėtą atvykimą į Lietuvą liudijančių spaudų.

VSAT Vilniaus rinktinėje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Penkis nelegalus pasieniečiai uždarė į areštinę.


Šiame straipsnyje: nelegalūs migrantainelegalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių