14-metės prievartautojo paieškos bevaisės

Nors ieškoti iškrypėlio, pirmadienį Vilniuje, Lazdynuose, oraliniu būdu išprievartavusio 14-ametę, mestos didelės policijos pajėgos, aktyviai padėjo visuomenė, nusikaltėlio rasti nepavyksta.

Pasak Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojo Antonio Mikulskio, paskelbus įtariamo prievartautojo požymius, policijos pareigūnai sulaukė apie 20 žmonių skambučių, kurie teigė matantys labai panašų į nusikaltėlį asmenį.

Du įtariamieji net buvo sulaikyti, tačiau, paaiškėjo, kad tai ne tie asmenys, kurių ieško policija. „Su vienu buvo išsiaiškinta iškart, antras, labai panašus į merginos nupasakotą, buvo nuvežtas į policijos komisariatą, tačiau išsiaiškinome kas kaip, patikrinome jo alibį, atsiprašėme ir paleidome“, - portalui 1diena.lt kalbėjo A.Mikulskis.

Keturiolikametė Lazdynų gyventoja buvo užpulta pakeliui į mokyklą, apie 8.45 val. Ją ties Architektų gatvės 85 namu sustabdė jaunas vyras, kuris grasindamas peiliu nusivedė ją į netoliese esantį miškelį bei išprievartavo oraliniu būdu.

Patenkinęs savo aistrą, vyras mergaitę paleido. Ši nubėgo į mokyklą ir apie patirtą skriaudą pranešė mokytojams. Pedagogai iškvietė policijos pareigūnus.

Nukentėjusiosios teigimu, prievartautojui galėjo būti apie 20-25 metus, po akimi jis turėjo mėlynę, buvo apsirengęs tamsiais sportiniais drabužiais.

Lazdynų seniūno Algio Strelčiūno teigimu, po šio įvykio rajone panikos nekilo, tačiau seniūnijos darbuotojai patys kreipėsi į Lazdynų policijos nuovados pareigūnus, prašydami sustiprinti patruliavimą prie mokymo įstaigų bei dažniau pažiūrėti, kas vyksta mikrorajono miškuose. Pagalbos paprašyta ir į visuomeninę organizaciją „Stabdyk nusikalstamumą“ susibūrusių Lazdynų gyventojų.

„Blogiausia, kad žmonės trumpina kelią ir eina per mišką. Paeitų 50 metrų į priekį ir rastų asfaltuotą, apšviestą šaligatvį. Jiems juo eiti tikrai būtų saugiau. Žmonės turėtų ir patys daugiau rūpintis savo saugumu“, - sakė mikrorajono seniūnas.

A.Strelčiūnas su Lazdynų policijos nuovada jau sutarė, kad su nepilnamečiais dirbantys pareigūnai mokyklose surengs paskaitas ir pamokys vaikus, kaip jiems patiems pasirūpinti savo saugumu.

„Gal prievartautojas būtų iškart pagautas, jei nukentėjusioji iškart būtų paskambinusi policijai. Tačiau kol ji nuėjo į mokyklą, kol apie įvykį papasakojo pedagogams, kol šie iškvietė pareigūnus, praėjo nemažai laiko, jis spėjo pasprukti. Aišku, ir mergaitę galima suprasti, ją ištiko šokas“, - kalbėjo A.Strelčiūnas.

Tai jau ne pirmas panašus išprievartavimas Vilniuje šiais metais. Gegužės 18 d. Karoliniškėse esančiame „Pasakų parke“ oraliniu būdu buvo išprievartauta į muzikos mokyklą ėjusi 12-ametė, rugsėjo 15-osios vakarą, Gelvonų gatvėje išprievartauta 19-metė.

Įtariama, kad visus šiuos nusikaltimus įvykdė vienas ir tas pats asmuo. „Tiriame ir tokią versiją, tačiau kol kas galiu pasakyti tik tiek, visus nusikaltimus įvykdė vyras, Lietuvos pilietis, kalbantis lietuviškai“, - portalui 1diena.lt kalbėjo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas.   


Šiame straipsnyje: išžaginimasišprievartavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių