Menininkas iš kiaušinių pagamino šviestuvus

Ketvirtus metus palangiškis menininkas Vytautas Kusas Velykoms pateikia naujų meno kūrinių iš kiaušinių.

Šiemet ažūrinius margučius pavertė šviestuvais ir aromatinėmis lempomis.
Menininko Vytauto Kuso dirbtuvėse prieš Velykas išsirikiavo trys dešimtys įvairiais raštais išpjaustytų kiaušinių – šviestuvų.

Kai kurie šviesdami skleidžia ir malonų eterinių aliejų aromatą. Ar pavyks kiaušinius paversti šviestuvais, ar jie nesubyrės nuo elektros lemputės skleidžiamos šilumos, menininkas sako abejojęs iki paskutinės minutės. Tačiau eksperimentas pavyko ir šviestuvais virto aštuonių rūšių paukščių kiaušiniai – žąsies, anties, vištos, kalakuto, stručio, balandžio, putpelės ir Emu.

Vytautas Kusas sako, kad kiekvieno kiaušinio lukštas kitoks – paprasčiausia jam dirbti su žąsies kiaušiniais. Anties kiaušinio lukštas – labai trapus, o stručio – beveik kaip metalas.
Parduoti kiaušinių – šviestuvų menininkas neketina – šie kūriniai skirti parodoms.a


Šiame straipsnyje: Velykoskiaušiniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Eugenijus

Eugenijus portretas
Geras menininkas.Tai labai aktualu tamsiu paros metu.Nereikia atsvaistu ir myzant nereikia pasisviesti-sviecia kiausiniai.O ka daryti moterim?

rj

rj portretas
o kodel nuotraukos neidejo ,noreciau pamatyt tuos svieciancius kiausinius .o jeigu daug ju prigamintu kiek elektros sutaupytumem ir sviestuvu gamintojai savo gaminius vos ne uz dyka atidavinetu bet vel beda visiems vyrams reikes savo kiausinius sviecianciais dazais nudazyti reiketu .ir dar kaip padaryt kad ta ssviesa kelnese nepaslepti

Birutė

Birutė portretas
Tai kaip atrodo tie šviestuvai?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių