Visuomenė smerkia menininką, dėl parodos nužudžiusį 9000 drugelių

Britai pasibaisėjo menininko Damieno Hirsto poelgiu: šis paskutinei savo parodai numarino 9000 drugelių, rašo telegraph.co.uk.

Londono „Tate Modern“ lankytojai turėjo galimybę stebėti vabzdžius iš labai arti: kaip skraidžiojo, ilsėjosi, maitinosi iš vaisių dubenų, gėlių, saldintu vandeniu.

Nors anksčiau šiais metais eksponuojamai to paties artisto meno kritikai negailėjo pagyrų, šįkart situacija kitokia. Paaiškėjo, kad per 23 savaites galerijoje dėl parodos „Meilėje ir iš meilės“ („In and Out of Love“) žuvo per 9000 drugelių.

Kiekvieną savaitę paroda buvo papildoma 400 gyvų drugelių, pakeisdavusių jau žuvusius: kai kurie vabzdžiai buvo sumindomi, kiti nukentėdavo nutūpę ant lankytojų, kurie juos nusibraukdavo.

„Šioje vadinamojo meno parodoje drugeliai buvo priversti egzistuoti dirbtinėje, nenatūralioje aplinkoje – uždaroje patalpoje“, – piktinosi  RSPCA (angl. Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals – liet. Karališkoji apsaugos nuo žiauraus elgesio su gyvūnais draugija) atstovas.

„Jei dėl parodos žūtų kurie nors kiti gyvūnai, pavyzdžiui, šunys, visuomenė visiškai pašėltų. Drugeliai taip pat nusipelno švelnaus elgesio“, – aiškino atstovas.

Parodoje buvo eksponuoti tropiniuose regionuose besiveisiantys drugeliai, laukinėje gamtoje paprastai išgyvenantys iki devynių mėnesių. Deja, parodos eksponatams tebuvo lemta išgyventi nuo kelių valandų iki kelių dienų laiko.


Šiame straipsnyje: drugeliaimenaskultūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių