Vaizduojamasis menas tampa interaktyvus

Menininkas Scott Garner laiko save šiuolaikiniu kūrybos žmogumi. Jis tvirtai laikosi tos nuomonės, jog klasikiniai paveikslai jau paseno, jie per daug statiški, tuo metu kai vaizduojamasis menas turėtų būti interaktyvus.

Kad žodžiai neliktų tik žodžiais, autorius pademonstravo natiurmortą, kuris sąveikauja su išoriniu pasauliu, praneša resursas Dvice.

Interaktyvų paveikslą jis pavadino „Still Life“. Iš tikrųjų tai nėra ant drobės ar popieriaus su akvarele nupieštas paveikslas. Tai nedidelis LCD televizorius su mediniu rėmeliu, kuris prijungtas prie skaičiavimo modulio su judesio davikliais ir kamera. Kūrėjas C programavimo kalbos pagalba sukūrė specialią aplikaciją, kuri valdo aparatinę dalį, o už trimatę grafiką atsakingas varikliukas Unity 3D.

Elektroninis paveikslas kabinamas ant sienos esančios vartomos platformos, ekrane vaizduojamas natiurmortas su vaza, lėkšte ir vaisiais. Reikia tik paversti paveikslą ant šono, ir viskas, kas pavaizduota, pradeda byrėti į tą pusę. Autorius neatmeta galimybės, jog jo idėja patiks ir kitiems menininkams, o tai reiškia, jog ateityje greičiausiai pamatysime ir daugiau panašių paveikslų.

Still Life from Scott Garner on Vimeo.


Šiame straipsnyje: interaktyvumasmenaspaveikslai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių