Tarp kultūros ir meno premijų laureatų - du klaipėdiečiai

Lietuvos menininkams paskirtos Vyriausybės kultūros ir meno premijos. Tarp laureatų šiemet – net du Klaipėdos meno pasaulio atstovai.

Šiemet premijomis buvo pagerbti viso 13 menininkų iš visos Lietuvos. Į garbingąjį tryliktuką taip pat pateko ir uostamiesčio rašytojas Gintaras Grajauskas bei Klaipėdos Dramos teatro aktorė Valentina Leonavičiūtė Gustaitienė.

Premijos laureatas G. Grajauskas prisipažino ko kas negalis patikėti, jog tarp pagerbtųjų šiemet yra ir jo pavardė.

„Atvirai pasakius dar iki šiol negaliu suvokti, kas įvyko. Šią naujieną sužinojau ką tik, tad dar sunku tuo patikėti. Bet džiaugsmas širdyje tikrai didelis“, - emocijomis dalinosi rašytojas.

Panašiai žinią sutiko ir ilgametė Klaipėdos dramos teatro aktorė V. Leonavičiūtė-Gustaitienė.

„Kai ryte man paskambino iš ministerijos ir pranešė šią žinią, nelabai supratau, kas įvyko. Iki šiol dreba rankos ir stipriai daužosi širdis. Netgi apėmė kažkoks vidinis nerimas. Vis dėl to tai yra labai didelis įvertinimas.“, - kalbėjo aktorė.

Premijos už nuopelnus šalies kultūrai taip pat skirtos aktoriui Povilui Budriui, muzikologei Gražinai Daunoravičienei, chorvedžiui Romualdui Gražiniui, šokėjai ir choreografei Loretai Juodkaitei, vitražo dailininkui Kaziui Morkūnui, fotomenininkui Aleksandrui Ostašenkovui, kraštovaizdžio architektui Vladui Stauskui bei dailininkei Birutai Stulgaitei. Taip pat režisieriams Juozui Matoniui, Vytautui Damaševičiui bei Gyčiui Bernardui Padegimui.

Premijos dydis - 44 tūks. 200 litų.

V.Leonavičiūtė - Gustaitienė



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buvęs kolega

Buvęs kolega portretas
Sveikinu, Gintarai, tu jau seniai buvai vertas šios premijos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių