Mobilusis Pompidou centras pristatys meną provincijoms

Paryžiaus Pompidou centras ketvirtadienį pradėjo meno masėms projektą, kurio dėka keturiolika  modernaus meno šedevrų atsidūrė už šimtų kilometrų nuo artimiausio šalies didmiesčio.

Kilnojamą parodą už trijų valandų kelio  nuo Paryžiaus esančiame Šomone, kuri bus eksponuojama vadinamojoje „Pompidou Mobile“ palapinėje ant Marnos upės, ketvirtadienį atidarė Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy.  Po trijų mėnesių  paroda keliaus į kitus miestus.

Skelbiama, kad tai pirmoji pasaulyje nemokama paroda pagal vieno didžiausių pasaulyje modernaus meno muziejų Pompidou centro projektą, kurio tikslas su menu supažindinti kuo daugiau žmonių. Pernai laikydamasis šios strategijos centras atidarė savo padalinį rytiniame Meco mieste.

„Pasirodo, kad labai svarbu suteikti galimybę su menu supažindinti žmones, kurie niekada nėra įkėlę kojos į jokį muziejų“, - sakė Pompidou centro vadovas Alainas Sebanas, cituodamas statistinius duomenis, remiantis kuriais,  kas antras prancūzas nėra nė karto buvęs muziejuje.

Trys plieno ir aliuminio moduliai, uždengti  įsilaužimui atsparia ryškiaspalve medžiaga, sudaro futbolo aikštės dydžio ekspozicijų plotą.

Saugumo sumetimais keliaujančios ekspozicijos uždarose vitrinose eksponuojami tokių modernistinio meno meistrų kaip Pablo Picasso, Fernando Leger, George Braque, Henri Matisse ir Alexander Calder.

„Ieškojome lengvos, sudedamos konstrukcijos, kuri būtų kuo paprastesnė ir kuo drąsesnė“, - sakė A.Sebanas.

„Kai ji trims mėnesiams atkeliauja   į miestą, turėtų atrodyti, kad jį aplankė cirkas ar atrakcionai“, - kalbėjo A.Sebanas.

Iš Šomono ekspozicija keliaus į Kambrė, netoli Lamanšo esančią Pajūrio Bulonę, taip pat numatoma parodą parodyti pietvakarinėje Akvitanijoje, Havro uostamiestyje ir netoli Marselio esančioje Obanėje.


Šiame straipsnyje: Pompidoumenas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių