Meno kūriniai parduodami automatuose

Menininkas, sugalvojęs meną priartinti prie minios, Vokietijoje į šimtą pardavimo automatų sudėjo dėžutes, kuriose – nedideli profesionalių kūrėjų darbai.

35 m. Larsas Kaiseris iš Potsdamo sako suteikiantis žmonėms galimybę nebrangiai įsigyti meno. Jis pabrėžia, kad menas pardavimo automatuose yra prieinamas visą parą.

Dėžučių su menu galima rasti 100-e specialiai ta proga dekoruotų automa
tų, kuriuose 1960–1970 m. buvo pardavinėjama kramtomoji guma, cigaretės ir prezervatyvai. „Norėjome, kad menas atsirastų ten, kur aplinka neturi nieko bendro su menu. Tik taip menas gali tapti kasdienybės dalimi“, – naujienų agentūrai „Reuters“ aiškino L. Kaiseris.  

Mažose dėžutėse – nedidelės skulptūrėlės, koliažai, paveikslėliai. Kūrinių autoriai – 140 profesionalių menininkų, pritariančių akcijai. „Menininkai labai kūrybingi. Mažose dėžutėse galima rasti įvairaus meno“, – sakė L. Kaiseris.

Tačiau perkant dėžutę su meno kūriniu, negalima pasirinkti autoriaus – įmetus pinigų, automatas atsitiktinai parenka dėžutę.

Dėžutėse taip pat pateikiama informacija apie menininką ir jo kūrybą. Pastebima, kad pirkėjai menininkams rašo laiškus. „Sulaukiame laiškų. Dažniausiai mums rašo 20–30 metų žmonės. Jie paprastai nesilanko galerijose“, – pasakojo L. Kaiseris.

Vienos dėžutės kaina Berlyne 2, kitur – 3 eurai. Tačiau akcijos rengėjai pabrėžia, kad iš šio sumanymo neketinama pelnytis.

Lapkritį panašių automatų, planuojama, atsiras Olandijoje.

Parengta pagal „Reuters“ informaciją.


Šiame straipsnyje: menasautomatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių