Menininkė Shaltmira iškvies Vilko dvasią

Kovo 2 dieną vyksiančime mados, vizualizacijų ir muzikos festivalyje “ART’erija” pasirodys  kūno piešybos propaguotoja Lietuvoje Shaltmira. Pavienius ženklus ir pėdsakus ant kūno, kaip pati teigia,  pradėjo palikinėti prieš penkis metus penkis mėnesius ir penkias dienas. Kūrybai dažniausiai naudoja savo kūną, o ir svetimos odos ilgai neieško - ji pati susirandą menininkę, skelbiama pranešime spaudai.

Kūno menas Shaltmirą patraukė dėl artimos sąsajos su tatuiravimu. Merginą žavi intymumas, lytėjimas, kuris palieka pėdsakus. “Tapant ant kūno vyksta persikūnijimas piešiniui pagrobiant vis daugiau kūno, - sako Shaltmira. - Savo kūryboje transliuoju linksmąsias pragaro naujienas: simboliai kinta, jungiasi ir išsigimsta, miršta ar rymo, pūna, rėkia, drąskosi ir skelbia, vemia, žudosi ir juokiasi. Dantys, plunksnos, kaulai ir veidai, kaukės, torsai, žarnos ir žaibai, katės, lazeriai, spygliai ir debesys... Jų konfigūracijos ir koloboracijos susideda į vieną pasakojimą. Kaskart išgimdoma šviežia versija, kuri garuoja, džiūsta ir nutrupa”.

Šiais metais Shaltmira jau turėjo du kūno paišybos performansus Olandijoje. Ateityje ji planuoja užmegzti stipresnį kontaktą su Lietuva ir išpiešti daugiau kvadratinių metrų odos čia. Artimiausias jos pasirodymas vyks Kaune, “Art’erijos” metu, kur scenoje menininkė surengs vilko dvasios iškvietimo ritualą. Žiūrovams bus pristatytas vilko ir moters aktas – per magiškus ženklus ant odos Shaltmira papasakos tamsią jų istoriją.


Šiame straipsnyje: kultūramenas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių