Lietuvos mokyklose – žymiausių menininkų pamokos

Lietuvos mokyklose vyresniųjų klasių mokiniams žymiausi meno kūrėjai veda meninės kūrybos pamokas ir praktinius užsiėmimus, pranešė Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM).

Netradicinių pamokų mokytojais trumpam tampa 240 garsiausių 11 meno sričių kūrėjų: architektai, muzikai, rašytojai, kompozitoriai, dailininkai, tautodailininkai, fotomenininkai, kinematografininkai, literatūros vertėjai, teatralai, žurnalistai. Tarp jų net 19 Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatų.

Per mokslo metus kūrėjai ketina aplankyti 226 Lietuvos mokyklas, kuriose įvyks 2000 meninių pamokų.

„Tiesioginis bendradarbiavimas su žymiu žmogumi, menininku virtualaus komunikavimo internetu epochoje tampa itin vertinga patirtimi. Šiandien, kai neretai ir tuos pačius kultūros žmones pažįstame tik per televiziją, asmeninis kontaktas ir nuoširdus bendravimas daro didelį įspūdį ir poveikį. Mokyklų ir kultūrininkų bendradarbiavimas labai naudingas ir patiems menininkams, suteikiantis galimybę būti išgirstiems, pajusti jaunimo realijas, aplinką, įpareigoja kalbėti apie svarbius dalykus paprastai, ieškoti kontakto“, - teigia projekto vadovė Eugenija Vaitkevičiūtė.

Šią savaitę meninės kūrybos pamokos ir užsiėmimai vyksta Druskininkų savivaldybės Viečiūnų, Klaipėdos rajono Lapių, Širvintų rajono Bartkuškio, Kauno rajono Kačerginės pagrindinėse mokyklose, Kretingos rajono Darbėnų gimnazijoje ir kitose mokyklose.

Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis finansuojamą edukacinį projektą „Aukštosios kultūros impulsai mokykloms“ inicijavo ir vykdo Lietuvos meno kūrėjų asociacija.


Šiame straipsnyje: menasmenininkaikūrybamokykla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių