Jemene dvasininkas kaltinamas kurstęs žudyti užsieniečius

Jemeno prokurorai antradienį paskelbė kaltinimus kraštutinių pažiūrų musulmonų dvasininkui Anwarui al Awlaqi dėl ryšių su tarptautiniu teroristų tinklu "al Qaeda", taip pat dėl raginimų žudyti užsieniečius.

Šis sprendimas buvo priimtas praėjus kelioms dienoms po to, kai buvo aptikti Jemene veikiančių džihadistų paštu išsiųsti paketai su paslėptomis bombomis, turėję pasiekti Čikagą.

Jemenas pateikė pirmuosius kaltinimus A.al Awlaqi, Vakarų šalims vis labiau spaudžiant Saną išardyti Osamos bin Ladeno vadovaujamos ekstremistinės organizacijos regioninę grupuotę, pasivadinusią Arabijos pusiasalio "al Qaeda" (AQAP).

Jemeno ir JAV pilietybę turinčiam A.al Awlaqi, taip pat jo giminaičiui Othmanui al Awlaqi kaltinimai buvo iškelti jiems nedalyvaujant antradienį Sanoje vykusiame teismo posėdyje dėl "skatinimo žudyti užsieniečius ir saugumo tarnybų narius".

Šie kaltinimai buvo iškelti nagrinėjant Jemeno piliečio Hishamo Mohammedo Assemo bylą. Šis kaltinamasis stojo prieš teismą dėl praeitą mėnesį įvykdyto prancūzo energetikos kontraktininko Jacqueso Spagnolo nužudymo netoli Sanos.

Prokurorai sakė terorizmo bylas sprendžiančiam teismui, kad A.al Awlaqi kelis mėnesius susirašinėjo su H.M.Assemu, kurstydamas jį žudyti užsieniečius.

Visi trys asmenys taip pat kaltinami "įkūrę ginkluotą gaują, siekiant vykdyti nusikalstamus veiksmus ir puldinėti užsieniečius bei saugumo pajėgas "al Qaeda" vardu".

Šios bylos nagrinėjimas buvo atidėtas iki šeštadienio.


Šiame straipsnyje: Anwaras al AwlaqiJemenas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių