Jemene dėl sąmokslo susprogdinti lėktuvus areštuota moteris

Jemeno saugumo pajėgos šeštadienį dėl dviejuose į JAV skridusiuose lėktuvuose rastų bombų areštavo moterį, o Didžioji Britanija paskelbė, kad šio įtariamo "al Qaeda" sąmokslo tikslas buvo susprogdinti mažiausiai vieną tų lėktuvų.

Minima moteris buvo areštuota kitą dieną po to, kai Dubajuje ir Didžiojoje Britanijoje transportiniuose lėktuvuose buvo rasti du paketai su sprogmenimis, adresuoti sinagogoms Čikagoje. Tie incidentai išprovokavo didžiulį tarptautinį aliarmą.

"Jemeno saugumo pajėgos areštavo moterį, įtariamą išsiuntus du paketus su bombomis", - pranešė Jemeno gynybos ministerija. Įtariamoji buvo suimta drauge su motina, pajėgoms apsupus namą sostinėje Sanoje, kuriame ji buvo apsistojusi.

Tas reidas buvo surengtas po to, kai paketų su sprogmenimis kvite buvo rastas jos mobiliojo telefono numeris, vėliau žurnalistams sakė vienas saugumo pareigūnas, kuris pridūrė, kad įtariamoji yra Sanos universiteto medicinos studentė.

Jemeno pareigūnai taip pat paskelbė šeštadienį sulaikę dar 26 įtartinus paketus ir juos tiriantys.

Jemeno prezidentas Ali Abdullah Salehas pranešė, kad įsakė apsupti tą namą gavęs informacijos iš Jungtinių Valstijų ir Didžiosios Britanijos, bet perspėjo užsienio valstybes nesikišti į jo šalies reikalus.

"Jemenas yra pasiryžęs kovoti su teroru, bet niekam neleis kištis į jo reikalus", - pareiškė prezidentas.


Šiame straipsnyje: Jemenassprogmuolėktuvas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių