Įspūdingiausias meno kūrinys: išrinkite labiausiai jus sužavėjusį

Šešėlių menas, šedevrai iš popieriaus, paveikslai iš kavos ar ant banano. Griaučiai iš gėlių ir skulptūros iš padangų. Išrinkite įspūdingiausią kūrinį.

Šešėlių menas

Šešėlių menas pasaulyje randa vis daugiau pasekėjų, kuriems patinka stebėti, kaip iš šiukšlių krūvos ar žmonių ant įvairių paviršių gimsta visai kiti objektai. Menininkai Kumi Yamashita, Tim Noble ir Sue Webster siūlo pasigėrėti šiais darbais.

 

 

 

 

Šedevrai iš popieriaus

Ar įmanoma įpūsti gyvybę negyviems, trapiems, baltiems ir šaltiems popieriaus lapams? Kartais – vien tik pirštais, o kartais – vienuolikos ašmenų peiliu, chirurginiu skalpeliu ar paprasčiausiomis žirklėmis? Įpūsti taip, jog popieriaus lapai virstų šedevrais, už kuriuos būtų mokamos dešimtys tūkstančių dolerių?

Paveikslas iš kavos pupelių

Albanijos menininko Saimiro Strati (Saimiro Stračio) sukurta mozaika iš maždaug milijono kavos pupelių, vaizduojanti penkis muzikantus, buvo įrašyta į Guinnesso pasaulio rekordų knygą kaip didžiausias tokio pobūdžio kūrinys.

 Šiurpios skulptūros iš gyvūnų griaučių

Olandijoje gyvenantis menininkas Cedricas Laquieze'as tikrus gyvūnų skeletus puošia netikromis gėlėmis ir taip sukuria neįtikėtinai šiurpias skulptūras.

Griaučiai ir gėlės - keistas derinys, tačiau šis keistumas menininką tikriausiai ir padaro išskirtinį.

 Bananai, tapę meno kūriniais

Australų menininkas Junas Gilas Parkas sugalvojo būdą, kaip paprastus bananus paversti meno kūriniais.

Naudodamas dantų krapštuką vyras ant banano nupiešia norimą gauti piešinį. Kuo stipriau spaudžiamas dantų krapštukas, tuo tamsesnė spalva vėliau išryškėja.

 

Kilimas iš milijono cigarečių

Vienas žinomiausių Kinijos šiuolaikinio meno kūrėjų Xu Bing sukūrė unikalų, tigro kailį imituojantį kilimą iš 500 tūkstančių cigarečių.

Įspūdingas kūrinis sveria apie 200 kilogramų ir pretenduoja tapti didžiausia iš tabako kada nors pagaminta meno instaliacija.

Grupė menininkų diena po dienos dėliojo tūkstančius cigarečių, kad sukurtų tigro formos kilimą.

 

Skulptūros iš padangų

Net ir panaudotas automobilių ar motociklų padangas galima paversti įspūdingais meno kūriniais. Korėjos menininkas Ji Young Ho mėgsta iš šių atliekų kurti gyvūnų skulptūras.

Kava nupiešti paveikslai

Dailininkai visais būdais bando būti originalūs ir išgarsėti neįprastomis tapybos technikomis. Menininkė Karen Eland padėjo į šalį įprastus paveikslam naudojamus dažus ir teptuką mirko į kavą.

 

 

 


Šiame straipsnyje: menas

NAUJAUSI KOMENTARAI

naujuosius

naujuosius portretas
kauno komsomolkė pradejo nuo šiukšlių reklamos .........ir taip tes visus metus

na

na portretas
š**** ir yra š****, nors kartais paeksperimentuoti reikia.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių