Į Etninės kultūros globos tarybą paskirti trys nauji nariai

Seimas ketvirtadienį priėmė nutarimą, kuriuo Etninės kultūros globos tarybos nariais patvirtino Rūtą Vildžiūnienę, Dalią Bernotaitę-Bieliauskienę ir Arūną Eduardą Paslaitį.

Kaip anksčiau teigė projektą dėl naujų tarybos narių pristačiusi Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkė Audronė Pitrėnienė, R.Vildžiūnienę į tarybą pasiūlė Žemaitijos regioninė etninės kultūros globos taryba. Ji pakeis atsistatydinusį tarybos narį Arną Arlauską.

Lietuvos muziejų asociacijos deleguota D.Bernotaitė-Bieliauskienė pakeis Arūną Astramską. Jis iš Etninės kultūros globos tarybos narių atšauktas, nes be pateisinamos priežasties nedalyvavo keturiuose tarybos posėdžiuose iš eilės.

Lietuvos meno kūrėjų asociacijos pasiūlytas A.E.Paslaitis pakeičia savo noru iš tarybos iš didelio užimtumo pasitraukusį Marcelijų Martinaitį.

Etninės kultūros globos taryba užtikrina tautos etninio identiteto apsaugą ir etninės kultūros valstybinę globą, skatina lietuvių etninės kultūros plėtotę. Ji yra Seimo ir Vyriausybės ekspertė bei patarėja etninės kultūros valstybinės globos ir politikos klausimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių