Bendroje parodoje – nieko bendro neturintys menininkai

Vilniuje, galerijoje „Artifex“, atidarytos dviejų menininkų – Paulinos Eglės Pukytės ir Lino Jablonskio – parodos.

Londone gyvenanti P. E. Pukytė ir L. Jablonskis bendrą parodą rengia pirmą kartą. Abu menininkai dirba su rasta medžiaga, ją gretina arba permontuoja, tačiau patys sako nežinantys, kodėl rengia bendrą parodą, nes nieko bendra neturi.  

„Kodėl kartu – čia ir mums abiem paslaptis, ir patys bandėme išsiaiškinti. Gal todėl, kad gimėme Vilniuje, dešinėje Vilniaus pusėje. Ankščiau bandėme kartu padaryti, bet nieko neišėjo, čia gal pirmi produktai, kur galiausiai realizavosi. Visada smagu, kai Eglė atvažiuoja į Vilnių, visada ką nors sugalvojame. Bet tarp mūsų nėra nieko bendro“, – kalbėjo dailininkas L. Jablonskis.

P. E. Pukytė parodoje eksponuoja vaizdo darbus „Dialogas“ ir „Metamorfozė“. Viename jų – du valkatos Paryžiuje barasi vienas su kitu, nors iš tikrųjų yra visai skirtingose vietose. Kitame – P. E. Pukytė naudoja lenkiško žurnalo apie grožį paveiksliuką, kuriam suteikia judesį ir taip atsiranda vaizdo darbas – besimankštinanti moteris.  

Menininkės teigimu, ją domina netikėtai atrasti dalykai, ji dažnai naudoja rastą vaizdą ar tekstą.

„Aš niekada nelaukiu savo vaizdelių, jie visada man pasitaiko. Naudoju tai, ką randu, rastą medžiagą. Laukdamas niekada nesulauksi, ko norėtum. Tai atsitiktinumas, tai yra žavesys“, – kalbėjo P. E. Pukytė.

L. Jablonskis parodoje eksponuoja piešinių-koliažų seriją „Išsirišę meilės siūlai“, kurioje jis perpasakoja garsių žmonių meilės istorijas, taip pat gretindamas atrastą medžiagą.

„Padariau nelaimingas meilės istorijas – Cezaris, Kleopatra, Napoleonas, Adolfas. Norėjau tokių meilų, kurios blogai pasibaigia. Kadangi čia tekstilės galerija, tai pavadinimas – „Išsirišę meilės siūlai“, nes visos tos meilės baigiasi blogai“, – aiškino dailininkas.

Paroda Vilniaus dailės akademijos galerijoje „Artifex“ veiks iki gegužės 19-osios.


Šiame straipsnyje: menasmenininkaikultūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

ir nieko

ir nieko portretas
bendro su menu , tik terliot moka
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių