Lietuvių kilmės kosmonauto knygoje – prisiminimai apie skrydžius

Kaune įsikūrusiame Aviacijos muziejuje pristatyta pirmą kartą į lietuvių kalbą išversta lietuvių kilmės kosmonauto Aleksejaus Jelisejevo knyga „Gyvenimas – lašas jūroje“.

„Po knygos pristatymo Vilniuje privalėjome atvykti ir į Kauną, kuris yra Lietuvos aviacijos lopšys“, – sakė knygą išleidusio žurnalo „Aviacijos pasaulis“ vyriausioji redaktorė Vilma Jankienė.

Ji minėjo, kad kosmonauto autobiografinę knygą išleisti paakino A. Jelisejevo lietuviška kilmė, jo tėvo Stanislovo Kuraičio likimas.

Pristatyme buvo parodyti epizodai iš knygos autoriaus viešnagės Lietuvoje, jo knygos pristatymo sostinėje.

A.Jelisejevas mielai sutiko, kad jo knyga būtų išversta į jo tėvo kalbą, kuria, deja, jis pats niekada nekalbėjo.

Knygoje „Gyvenimas – lašas jūroje“ netrūksta techninių detalių, kosminių skrydžių aprašymų, Rusijos kosmoso pramonės darbo aplinkos epizodų, gilių emocijų. Publikuojamos 34 nuotraukos iš autoriaus asmeninio albumo.

Pasak V.Jankienės, knyga tebėra aktuali ir šiais laikais, nes kalbama apie didžius tikslus. Kosmonautas A. Jelisejevas apie savo gyvenimą kalbėjo: „Jauniems žmonėms linkiu siekti kaip galima didesnių tikslų, kuriuos sunku įgyvendinti, ir kuo sunkiau, tuo bus įdomiau. Mano gyvenimas buvo įdomus, todėl buvo apie ką rašyti knygoje.“

A. Jelisejevas tris kartus skrido į kosmosą, vadovavo 30-čiai pilotuojamų kosminių skrydžių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
O kodel nieko nemini apie kosmonota Stankeviciu?

TO 1

TO 1 portretas
Stankevičius i kosmosa neskrido,bet jis buvo labai geras lakunas bandytojas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių