Žiemos „minusas" - pusė milijono litų

Remiantis preliminariais draudimo bendrovės „PZU Lietuva" duomenimis, praėjusios savaitės pūgos ir sniegas Lietuvos vairuotojams atnešė apie 0,5 mln. litų siekiančių nuostolių. Sausio 5-12 dienomis „PZU Lietuva" užfiksavo 35 proc. daugiau draudiminių įvykių nei įprastai. Tikroji žiema daugiausiai žalos padarė didžiųjų Lietuvos miestų - Vilniaus ir Kauno, taip pat vakarinių Lietuvos regionų vairuotojams. 

Pasak „PZU Lietuva" Žalų departamento direktoriaus Ričardo Morkvėno, pranešimų dėl patirtų žalų pagausėjo jau pirmąją naujųjų metų darbo dieną, o darbo savaitei įsibėgėjant jų gauta vis daugiau. Pagrindinė eismo įvykių priežastis buvo prastos kelių eismo sąlygos - užpustyta kelio danga ne tik regioniniuose ar ne pagrindiniuose keliuose, bet ir didžiųjų miestų gatvėse, sankryžose ar kelių posūkiuose, gausus sniegas gyvenamųjų namų kiemuose. 

„Daugiausiai draudiminių įvykių, kaip paprastai, yra užfiksuota Vilniaus regione, nes čia didžiausi transporto srautai. Tačiau dėl gausiau nei kituose Lietuvos miestuose iškritusio sniego ir nenuvalytų kelių nukentėjo itin daug Kauno vairuotojų - laikinojoje sostinėje sulaukta vidutiniškai 42 kreipimųsi per dieną, perpus daugiau negu įprastai", - sakė R.Morkvėnas. 

Dėl netikėto sniego ir stiprių pūgų, kurios praėjusią savaitę visoje Lietuvoje siautė keletą kartų, „PZU Lietuva" ekspertai užregistravo 515 įvykius, 2 kartų daugiau negu tuo pačiu laikotarpiu pernai. Vilniuje užregistruota daugiausiai draudiminių eismo įvykių - 150, Kaune užfiksuota 110 įvykių, Klaipėdoje - 89. Vidutinė transporto draudiminių įvykių žala siekė 2640 litų. Didžiausias praėjusios savaitės draudiminis įvykis buvo užfiksuotas Kauno regione, preliminariai jo nuostoliai siekia 16 tūkst. litų. 

Sausio pradžios pūgos - jau antra žiemos stichija, pastarosiomis savaitėmis pasiekusi Lietuvą. Gruodžio viduryje draudikai skaičiavo lijundros ir slidžių kelių padarytus nuostolius. Dėl nepalankių oro sąlygų per vieną parą vairuotojų patirtą žalą „PZU Lietuva" įvertino apie 400 tūkst. litų. 

„Praėjusią savaitę siautusios pūgos padarė panašių nuostolių kaip gruodžio 17 d. Lietuvą padengęs plikledis, tačiau šį kartą buvo užfiksuota daugiau smulkių eismo įvykių. Kelius padengus gausiai sniego dangai vairuotojai paprastai mažina greitį, būna atidesni. Tai viena iš priežasčių, kodėl 90 proc. praėjusios savaitės draudiminių įvykių sudarė smulkios avarijos. Tuo tarpu kelyje, ypač tamsiu paros metu, sunkiau pastebėti staiga susidariusią ledo dangą ir jei tuo metu nepasirenkamas saugus greitis, kyla didesnių nuostolių padarančių eismo įvykių, kuo pasižymėjo gruodžio mėnesio plikledis", - pastebi R.Morkvėnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių