Žieminių padangų testų favoritai - „Goodyear„ ir „Dunlop“

„Goodyear" ir „Dunlop" padangos šiais metais net devyniuose nepriklausomuose žieminių padangų testuose užėmė aukščiausias pozicijas. Didžioji dalis automobilininkų Europoje pagal šių testų rezultatus nusprendžia, kokiomis padangomis važinės artimiausią žiemą.  

Nepriklausomi Vokietijos automobilių klubo ADAC, žurnalų „AutoBild", „Stitung Warentest" ir „Auto Motor und Sport" testuotojai palankiai įvertino „Goodyear Eagle Ultra Grip 7+", „Dunlop SP Winter Response" ir „Dunlop SP Winter Sport 3D" padangas už jų eksploatacines savybes. „Goodyear Ultra Grip Extreme" ir „Ice Navi ZEA" sulaukė komplimentų Suomijos „Test World" ir Švedijos žurnalo „Motorforaren" ekspertų surengtuose testuose. 

„Testų rezultatai suteikia daug pasitikėjimo, - teigė „Goodyear" Europos, Artimųjų rytų ir Afrikos regiono prezidentas Arthuras de Bokas. - Tikime, kad vairuotojai Europoje susipažins su šiais testų rezultatais ir, net ekonomikai išgyvenant ne pačius geriausius laikus, padangas, kuriomis važinės žiemiškomis sąlygomis, pasirinks protingai". 

ADAC klubas palygino 120 įvairių padangų įvairiomis žiemiškų kelių sąlygomis. 195 65R15T dydžio „Goodyear Ultra Grip 7+" ir „Dunlop SP Winter Response" padangos buvo priskirtos „itin rekomenduojamų" padangų kategorjai. 

ADAC taip pat išbandė 17 žieminių ir 2 universalius padangų komplektus ant šlapio, apledėjusio ir sausio kelio. „Goodyear Ultra Grip 7+" ir „Dunlop SP Winter Sport 3D" čia irgi pelnė „itin rekomenduojamų" padangų titulus. Abejos padangos buvo įvertintos už puikias valdymo savybes  ir mažą nusidėvėjimą. 

Vokietijos „AutoBild" žurnalas išbandė ir žiemines, ir universalias padangas. Žieminių padangų teste „Dunlop SP Winter Sport 3D" pasirodė geriausiai ir už savo savybes pelnė „pavyzdinių" padangų titulą. Šiame teste tokį pat įvertinimą gavo ir „Goodyear Ultra Grip Performance 2". Universaliųjų padangų testuose „Goodyear Vector 4 Seasons" aplenkė kitas septynias padangas ir pripažinta geriausiomis. 

Žurnalo „Auto Motor und Sport" ekspertai, įvertinę 10 padangų, „Dunlop SP Winter Sport 3D" pripažino „itin rekomenduojamomis". Žurnalas pabrėžė labai gerą padangų valdymą, gerą sukibimą ir trumpą stabdymo kelią apsnigtame kelyje. 

„Stiftung Warentest" išspausdino bendrus 40 padangų testų, kuriuos surengė ADAC ir kiti gerbiami automobilininkų klubai. Nugalėtojomis buvo pripažintos „Goodyear UltraGrip 7+" padangos, o „Goodyear Vector 4 Seasons" pelnė geriausių universalių padangų titulą. 

Spalio mėnesio „Motorforaren" numeryje išspausdintame teste „Goodyear Ice Navi Zea" užėmė aukščiausią poziciją, be to, jos buvo pripažintos kaip greičiausios nedygliuotos padangos apledėjusiame kelyje, nuo dygliuotų padangų atsilikdamos tik 0,4 sekundės. 

Tuo metu „Test World" bandymuose „Goodyear Ultra Grip Extreme" parodė geriausius stabdymo rezultatus - jų stabdymo kelias ant ledo buvo trumpiausias. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių