V.Striška: nauji troleibusai „Amber“ – negenda

Sausį sostinėje kursuoti pradėję mūsų šalyje surinkti troleibusai „Amber“ – negenda, tvirtina bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Striška. Naujuosius troleibusus jis laiko itin vykusiu projektu.

„Šitie troleibusai dar nebuvo sugedę, važinėja be gedimų. Galime pateikti netgi išklotinę. Taip, iš pradžių, tik pradėjus juos eksploatuoti, gal kai kurios jungtys buvo sujungtos neteisingai, o dabar – viskas kuo puikiausiai“, - V.Striška paneigė gandus esą naujieji troleibusai dažnai genda.

Kol kas neaišku, ar šiemet tokių troleibusų Vilniaus gatvėse bus daugiau, dėl to turės apsispręsti miesto valdžia.

„Manyčiau, kad tai tikrai pasisekęs projektas. Ir sėdynės patogios, ir jų valdymas patogus. Troleibusų vairuotojai jau įprato“, - sakė V.Striška.

„Vilniaus viešasis transportas“ skelbia, kad naujųjų troleibusų dalys buvo gabenamos iš penkių šalių – Baltarusijos, Čekijos, Lenkijos ir Vokietijos, Rusijos. Vieno sostinėje surinkto troleibuso kaina - apie 720 tūkst. litų, tai yra 1,6-2,6 karto pigiau negu įsigyti jau paruoštą troleibusą, yra teigę bendrovės  vadovai. Šiuo metu troleibusai „Amber“ kursuoja dviem maršrutais – 3 ir 21.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na

Na  portretas
tai ir Kaunui pamėtėkit bent kelis, o tai jau ,,lenkai" pradeda gesti :(

Šaunuoliai

Šaunuoliai  portretas
Jei visur taip ūkiškai valdysim, daug pasieksime +10

666

666 portretas
paprastas klausimas : turit elektra varoma transporto priemone kuri kainuoja 720 000 lt bet neturit vejo jegaines kurios galimgumas butu trigubai didesnis nei troleibuso naudojamos elektros ( nes kiek zinom tikroji nauda tik tregzdalis , ir padeveta 500kw galetumet isigyti uz 350 000 lt , kuri atpirkinetu save , troleibusus ir pravaziavima kaip ir jusu algas --- tuo tarpu jus vis dar tai darot is zmoniu kisenes blogindami ltu ekonomika ) , taip pat neturit kur galetumet kaupti ta vejo energija ( zinom kad troleibuse idiegtos ''baterijos'' kuriosia kaupiasi elektra ir galima ju pagalba nuvaziuoti 1 km . na aisku galima ir kitokius variantus diegti kur galima ir daugiau nuvaziuoti ir pasikrauti akumus vaziuojant na ir dar vienas budas tai tai kad pakeisti akumus galinese stotelese ) . Taigi klausimas : kaip jauties zmogeli vaidindamas gero linkinciu ir i kisenes kraunantis alga kurios nevertas ?.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių