Visapusiškas automobilio draudimas

Nuo šiol „Lietuvos draudimo" klientai savo automobilius galės apdrausti nuo visų aktualiausių rizikų pasirašydami vieną draudimo sutartį vietoj dviejų (kasko ir privalomojo vairuotojų draudimo). 

Tai nauja bendrovės paslauga, užtikrinanti vairuotojams visapusišką apsaugą nuo nuostolių, patirtų apgadinus savo ar kitą automobilį eismo įvykio metu, taip pat nuo vagystės nuostolių, nelaimingų atsitikimų ir trečiųjų asmenų nusikalstamos veikos. 

„Nors pastaraisiais metais Lietuvos automobilių parkas jaunėjo itin sparčiai, šalyje vidutinis automobilio amžiaus šiuo metu siekia 15 metų. Būtent senas automobilių parkas yra viena iš priežasčių, dėl kurios Lietuvos gyventojai pasirenka privalomąjį vairuotojų draudimą, tačiau bando taupyti atsisakydami kasko draudimo apsaugos", - sakė „Lietuvos draudimo" Rinkotyros ir ryšių su klientais skyriaus vadovas Vaidotas Krencius. Anot eksperto, dabar Lietuvoje kasko draudimu yra apdrausta tik apie 13 proc. visų šalies lengvųjų automobilių. 

Įvykus avarijai, visapusiško automobilio draudimo atveju klientas gali būti tikras, kad draudimas  padengs visus įvykio metu patirtus nuostolius nepriklausomai nuo to ar jis yra įvykio kaltininkas, ar ne. Taip pat šios naujos draudimo paslaugos naudotojas galės būti ramus, kad jam bus atlyginta žala dėl automobilio vagystės, jo sugadinimo, gamtinių jėgų, tračių asmenų veiklos. 

Be to, „Lietuvos draudimo" klientai galės naudotis nemokama pagalbos kelyje paslauga, kuri galioja ne tik  įvykus draudžiamiesiems įvykiams, pavyzdžiui avarijai, vagystei, bet ir netikėtai sugedus automobiliui, pasibaigus kurui, sprogus padangai. 

Sudarydama geresnes sąlygas gyventojams pasirūpinti visapusiška automobilio apsauga, bendrovė visapusišką automobilio draudimą vairuotojams siūlo įsigyti 10 proc. pigiau nei tai kainuotų privalomąjį vairuotojų ir kasko draudimus perkant atskirai. 

Per pirmus 2008 metų aštuonis mėnesius Lietuvoje iš viso buvo pasirašyta 321 mln. litų vairuotojų privalomojo draudimo įmokų - tai 8,4 proc. daugiau nei per 2007 metų pirmus 8 mėnesius (296 mln. litų įmokų).

Kasko draudimo populiarumo augimas taip pat siekė beveik 8 proc., o pasirašytos įmokos išaugo nuo 259 mln. Lt praėjusiais metais iki 280 mln. Lt šiais metais. „Lietuvos draudimo" šių draudimo rūšių užimamos rinkos dalys atitinkamai yra: privalomojo vairuotojų - 29,7 proc. ir 44,4 proc. kasko dalį. 

Šalies draudimo rinkos lyderis „Lietuvos draudimas" visoje Lietuvoje turi daugiau negu pusę milijono privačių ir verslo klientų, ir priklauso vienai didžiausių draudimo grupių RSA, teikiančiai draudimo paslaugas 130 šalių ir aptarnaujančiai apie 20 mln. klientų visame pasaulyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių