Vis daugiau lietuvių atostogoms renkasi Ventspilį

Dažnas lietuvis atostogauti traukia į kaimyninę Latviją. Populiariausias – Ventspilis, kuris poilsiautojus paperka nemokamomis pramogomis vaikams, švariais paplūdimiais, išskirtine tvarka.

Apie Ventspilį ne kartą girdėjusi kauniečių šeima šią vasarą nusprendė savo akimis įsitikinti, ar iš tiesų čia taip malonu ir patogu atostogauti.

„Vaikams – atrakcionai, parkai karstyklės ir viskas nemokama. Ėjo šiandien į vandens parką, labai patiko“, – pasakojo jie.

Ventspilio valdžios devizas – miestas šeimai – pasiteisina beveik kiekviename žingsnyje. Gausu parkų, atrakcionų, žaidimų aikštelių, nemokamų treniruoklių.

„Čia nėra brangu, galima apseiti su daug mažesniu pinigų kiekiu negu Palangoje“, – teigė čia atostogaujantis vyras.

„Į Ventspilį važiuojame jau 5 metai. Jis pritaikytas šeimoms, turintiems savo vaikų. Visos sąlygos suteiktos poilsiauti – dviračių takai, nuvažiavimai vežimams“, – sakė moteris.

Įvažiuojančius į kempingą poilsiautojus  neatsitiktinai pasitinka kauniečio skulptoriaus Roberto Antinio sukurta karvė. Mat moderniai įrengtą kempingą itin pamėgo lietuviai.

„Mes turime dušus, tualetus, namelius su dušu ir kitais patogumais arba be jų. Žmonėms patinka, nes jūra – už 500 metrų, be to, šeštadieniais mieste vyksta  įvairių renginių“, – kalbėjo kempingo „Prie jūros“ valdytoja Agnese Urbane.

Ventspilyje, kaip Palangoje, nepamatysi pakelėse sutūpusių moteriškių, siūlančių nuomoti kambarius, nes norintys nuomoti patalpas privalo registruotis turizmo centre, jų adresai skelbiami internete arba turizmo biuletenyje.

„Jeigu nori poilsiauti su šeimomis, reikia užsisakyti iš anksto – prieš pusę metų, 7 mėnesius, nes čia atvykus sunkoka surasti, kur pernakvoti“, – sakė verslininkas Viktoras Vainauskas.

Ventspilio paplūdimyje plevėsuoja mėlynoji vėliava, vadinasi, ši teritorija, kasmet tikrinama nepriklausomų Europos ekspertų , yra ekologiška, vanduo švarus, nors šalia esančiuose uosto naftos produktų ir trąšų terminaluose vyksta krovos darbai.

„Rūkyti paplūdimyje draudžiama , nes tai gali būti nemalonu kitiems, neekologiška. Mes stengiamės su tuo kovoti. Taip pat miesto taisyklės draudžia gerti alkoholinius gėrimus iš butelių. Manome, kad taip auklėjame vietos gyventojus ir turistus“, – kalbėjo Ventspilio turizmo informacijos centro direktorė Una Libkovska.

Šio sezono naujovė – modernūs automatiniai tualetai, kainuojantys 400 tūkstančių, skaičiuojant litais. Jie išplaunami po kiekvieno apsilankiusiojo, todėl visada švarūs.

Per metus Ventspilį aplanko daugiau nei 300 tūkst. turistų iš įvairių šalių, bene kas antras čia sutiktas – lietuvis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
gal bega nuo lietuviu?

blabla

blabla portretas
Kas bega nuo lietuviu? Ventspilis? Ten praktiskai girdi tik lietuviu kalba, dar rusu isgirsi. O vat latviskai isgirsti snekancius jau egzotika :D Gaila, tik kad jau tikrai stipriai padaugejo zmoniu Ventspilyje. Pries 5 metus galejai 50m spinduliu vienas degintis :)

nesamone

nesamone portretas
Ka jus tam Ventspilyje adot? Tikrai uzsakytas straipsnis. Nuo kopu baisiai ilgas atstumas iki Juros, gal kokie 300mm, atsibosta eiti,...Pavalgyt ne mes vieni zujom kelias valandas kol radom, miesto architektura ne kurortine , o sovietine. Iki Palangos 100 metu... Niekada ten nebus nei zemes kaina auksta, nei norinciu ten atostogauti...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių