Vilniaus šviesoforai klaidino vairuotojus 1600 kartų

Sostinėje yra 249 šviesoforų postai, kurie per praėjusius metus buvo sugedę 1600 kartų.

Šiuo metu Vilniuje yra 249 šviesoforais reguliuojamos pėsčiųjų perėjos ir 840 nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos, iš kurių 94 yra prie Vilniaus miesto bendrojo lavinimo mokyklų, darželių, vaikų ir jaunimo lavinimo centrų, sporto mokyklų.

Vilniaus savivaldybė informavo portalą diena.lt, kad 2010 metais buvo įgyvendintas Automatizuotos šviesoforinio reguliavimo ir valdymo sistemos diegimo Vilniaus mieste projektas.

„Minėtu projektu buvo modernizuota  207 Vilniaus miesto sankryžos  ir įdiegtas šiuolaikiškas šviesoforų reguliavimas ir valdymas. Iš įvairių investicinių projektų Vilniaus mieste yra įrengti 42 šviesoforų postai, iš kurių 36 veikia lanksčiu reguliavimo režimu, tačiau neįjungti  į Automatizuotos šviesoforinio reguliavimo ir valdymo sistemos centrą. Automatizuotos šviesoforinio reguliavimo ir valdymo sistemos centro dispečeriai stebi pajungtų šviesoforų darbą ir operatyviai valdo  informaciją  apie jų sutrikimus“, - teigiama savivaldybės atsakyme.

Įvykdžius pertvarką Vilniuje 240 šviesoforų postų yra su šiuolaikiška modernia įranga. Neintegruoti ir nepritaikyti prie intelektualių reguliavimo sprendimų tik 9 šviesoforų postai.  Įrangai yra taikomas 5 metų garantinis terminas, tačiau jau dabar vidutiniškai per dieną mieste įvyksta iki 4 įvairaus pobūdžio sutrikimų.

Vilniaus savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento Eismo organizavimo skyriaus duomenimis, 2012 m. įvyko apie 1600 įvairaus pobūdžio įrangos gedimų.

„Daugiausia tai sankryžų išsijungimai dėl įtampos sutrikimų ar programinio pobūdžio klaidos, ryšio sutrikimai, raudono modulio ir kiti gedimai“, - teigiama savivaldybės atsakyme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių