Vilkikų pardavėjai planuoja neblogus metus

Nors oficiali statistika byloja, kad naujų vilkikų pardavimai šiemet Lietuvoje mažėja, pardavėjai tvirtina, kad realiai padėtis neblogėja, vežėjai atnaujina parką, o rugsėjį užfiksuotas naujų sunkiasvorių transporto priemonių registravimo rekordas.

Automobilių gamintojų asociacijos ACEA duomenimis, Lietuvoje sausį-rugsėjį, preliminariais skaičiavimais, parduota 1,788 tūkst. sunkvežimių, kai pernai -1,874 tūkst., penktadienį rašo „Verslo žinios“.

Tačiau dienraščio kalbinti sunkiojo transporto pardavėjai regi geresnę padėtį, nes, pavyzdžiui, didžiąją dalį „Mercedes-Benz“ vilkikų klientai atsiima iš gamyklų, o ne Lietuvoje, svetur jiems išduodami tranzitiniai registracijos numeriai ir Lietuvoje jie jau neregistruojami kaip nauji, todėl skiriasi ir statistika.

„Viskas pas mus puikiai. Vien tik mes šiemet parduosime daugiau nei 1 tūkst. vilkikų“, - tikina „Mercedes-Benz“ sunkvežimių pardavėjos bendrovės „Silberauto“ krovininių automobilių pardavimo vadovas Paulius Kraučiūnas, anot kuro, įmonė pati atlieka skaičiavimus, kiek Lietuvoje nuperkama naujų vilkikų, ir šiemet sausį-rugpjūtį tokių suskaičiavo 2, 337 tūkst., o per pirmus 9 mėnesius - apie 3 tūkst.MAN vilkikais prekiaujančios įmonės „Adampolis“ pardavimo vadovas Audrius Lukošius prognozuoja, kad šių metų vilkikų pardavimai atitiks praėjusių metų lygį, o kitąmet planuojamas ir prekybos suaktyvėjimas.


Šiame straipsnyje: vilkikastransportasverslas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių