Viešajame transporte - akcija „Užleisk vietą“

Lapkričio 17-30 dienomis penkiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose vyks pilietinės iniciatyvos "Aš ir tu - draugiški šeimai" organizuojami renginiai.

Jau šį pirmadienį, lapkričio 17 d., į Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos gatves išriedės autobusai bei troleibusai su akcijos lipdukais "Užleisk vietą". Kiekviename autobuse ir troleibuse bus rodomas akcijos vaizdo klipas, raginantis užleisti vietas nėščiosioms ir tėvams su mažamečiais vaikais. 

Antradienį, lapkričio 18 d., penkių didžiųjų Lietuvos miestų (Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių bei Panevėžio) transporto stotelėse pasirodys specialūs socialiniai plakatai, taip pat kviečiantys užleisti vietą nėščiosioms ir šeimoms su vaikais visuomeniniame transporte. Akcija truks dvi savaites. 

Socialinės akcijos „Aš ir tu - draugiški šeimai" tyrimo duomenimis, 90 proc. besilaukiančių Lietuvoje moterų nė karto nebuvo aptarnautos be eilės - nei prekybos centre, nei banke, nei valstybinėse institucijose. 82 proc. moterų teigė, kad jų niekada niekas neaptarnavo be eilės ir su mažamečiais vaikais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių