Vežėjai ragina valdžią įvertinti naujų sprendimų pasekmes

Gruodžio 24 d. vežėjų asociacija „Linava", ekspeditorių asociacija „Lineka", logistikos asociacija, prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija pasirašė bendrą kreipimąsį į Prezidentą, Seimą ir Vyriausybę dėl gyvybiškai svarbių sprendimų transporto verslui. 

Šios asociacijos siekia atkreipti valdžios institucijų dėmesį į ypatingai sudėtingą situaciją transporto versle ir sunkėjančią krovinių gabenimo bei keleivių vežimo įmonių ekonominę padėtį, prašo realiai įvertinti priimamų sprendimų pasekmes ir rasti galimybių mažinti mokestinę naštą verslui. 

Transporto sektorius Lietuvoje sukuria apie 13 proc. BVP ir yra didžiausia paslaugas eksportuojanti ūkio sritis bei šalies ekonomikos variklis. Kelių transporto sektoriuje dirba per 50 tūkst. specialistų, o ekonominiais santykiais vežėjai susiję su daugeliu šalies ūkio subjektų, todėl nepamatuotų sprendimų pasekmės gali būti lemtingos ne tik transporto įmonėms, bet ir kitoms su transporto verslu susijusioms bendrovėms. 

Pastaruoju metu skubotai priimti sprendimai dėl didesnių akcizų degalams, PVM tarifo didinimas keleivių vežimui ir įmonių lengvųjų automobilių apmokestinimas sunkina transporto bendrovių padėtį ir artina šio verslo žlugimą. 

„Asociacija „Linava" dar iki sprendimų priėmimo kreipėsi į Susisiekimo ir Finansų ministerijas dėl planuojamų akcizų ir mokesčių pakeitimų žalos verslui ir biudžetui, tačiau į mūsų siūlymus nebuvo atsižvelgta. - sakė „Linavos" prezidentas Algimantas Kondrusevičius. - Pastebime, jog nėra konstruktyvaus Vyriausybės dialogo su verslu, tad tokie skuboti sprendimai lems valstybės biudžeto ir verslo įmonių finansinius praradimus".


Šiame straipsnyje: Linavavežėjai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių