Vežėjai patalpose įdiegė modernią šildymo sistemą

Kauno keleivinio transporto bendrovės „Kauno autobusai" ir „Autrolis" įdiegė šiuolaikines spindulinio šildymo sistemas.

Skaičiuojama, kad šaltais metų mėnesiais įmonės sutaupys iki 90 tūkst. litų. Vežėjai tikina, kad moderni šildymo įranga atsipirks maždaug per vieną sezoną.

Įdiegė naują sistemą

Anksčiau abiejų įmonių remonto dirbtuvėse trūko šilumos, nes centralizuoto šildymo termofikacinio vandens temperatūra perduodama per koloriferius neįšildydavo patalpų. Efektyviau apšildyti patalpas bendrovėse valdyboms pasiūlė valdybos narys, „Kauno autobusų" technikos direktorius Kęstutis Derliūnas.

„Šaltomis dienomis sniegas net nenutirpdavo nuo autobusų, o užšalus hidraulikos vamzdžiams, jie atšildavo tik po paros, - pasakojo K.Derliūnas. - Dabar autobusui atšildyti pakanka pusvalandžio."

„Kauno autobusų" remonto dirbtuvių plotas siekia apie 3 500 kv. metrų. Jose įrengta 18 spindulių šildytuvų, kurie pakabinti maždaug 4 metrų aukštyje.

Bendrovės gamybinių dirbtuvių viršininkas Remigijus Locaitis aiškino, kad spindulinių šildytuvų šiluma perduodama infraraudonaisiais spinduliais, kurie atsimušdami į kliūtį (bet kokį paviršių ar kūną) infraraudonųjų spindulių energiją paverčia šiluma. Tai yra šildomos ne patalpos ar oras, o patalpose esantys daiktai ir žmonės.

Atsipirks per vieną sezoną

Spindulinio šildymo sistemą įdiegė ir kitas Kauno keleivių vežėjas „Autrolis", kuriame troleibusų angarų plotas siekia 4 tūkst. kv. metrų.

Pasak K.Derliūno, kiekviena įmonė į modernią šildymo sistemą investavo apie 200 tūkst. litų. Paskaičiuota, kad šios lėšos atsipirks maždaug per vieną šildymo sezoną, daugiausia - per du sezonus.

„Anksčiau šaltomis dienomis „Kauno autobusai" už apšildymą mokėdavo apie 4 tūkst. Lt per dieną, o dabar, kai šildymas yra pabrangęs, mokame 1,5 tūkst. Lt mažiau, - pasakojo K.Derliūnas. - Šildymo kokybė pagerėjo, o sąnaudos sumažėjo."

Jei bus labai šaltas mėnuo, įmonė per mėnesį tikisi sutaupyti apie 50 tūkst. Lt.

Naujoji šildymo sistema apsaugoja gamybinių remonto dirbtuvių sienas nuo kondensato kaupimosi. Tokiu būdu ant jų nesikaupia nei pelėsis, nei grybeliai.
Kadangi šiluma į patalpas anksčiau būdavo įpučiama galingais, 30 kilovatų ventiliatoriais, abi bendrovės dabar sunaudoja ir mažiau elektros energijos, kuri vežėjams iki šiol tik brangdavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vaida

vaida portretas
domina spindulinis sildimas namuose, laiptyne ar koridoriu tarkim? Specialistai pasidalinkite informacija, plzz.

autobusistas

autobusistas portretas
Šildymas infroraudonaisisis spinduliais yra efektyvus šildant didžiatūres , aukštas patalpas.

gunther

gunther portretas
man tai cia labiau panasu i 20 litru kanistra nei i spindulini sildytuva.... zurnaliste....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių