Vasarį „Regitra“ atsisakė įregistruoti 30 transporto priemonių

Per vasario mėnesį VĮ „Regitra“ padaliniuose dėl paskelbtos transporto priemonės ar jos dokumentų paieškos arba kilus įtarimams dėl jos identifikavimo numerio ar dokumentų klastočių atsisakyta įregistruoti 30 transporto priemonių.

Tai 25 proc. mažiau nei sausį. 14 transporto priemonių neįregistruota, nes paskelbta jų arba jų dokumentų paieška. 16 atvejų įtarta, kad gali būti suklastotas transporto priemonės identifikavimo numeris arba jos registracijos dokumentai. Tarp atsisakytų įregistruoti daugiausia „Volkswagen“ (7) ir „Audi“ (6) markių transporto priemonių. Daugiausia įtartinų transporto priemonių užfiksavo „Regitros“ Vilniaus (7) ir Šiaulių (4) filialų darbuotojai.

VĮ „Regitra“ specialistai atkreipia dėmesį, kad gyventojai galėtų išvengtų tokių situacijų, jei išsamiau pasidomėtų įsigyjamomis transporto priemonėmis. Vis dar pasitaiko nemažai atvejų, kai transporto priemonės įsigijimo dokumentuose nurodomas transporto priemonės pardavėjas – užsienio valstybės pilietis ar įmonė – pirkėjui yra nežinomas asmuo, apie jį pirkėjas neturi jokios informacijos.

Pirkėjai, pasirašydami ant nepažįstamų tarpininkų pateiktų dokumentų, rizikuoja įsigyti vogtą arba suklastotą transporto priemonę, o kartu ir prarasti tarpininkui sumokėtus pinigus. Lietuvos Respublikos civiliniame kodekse nustatyta, kad pardavėjas, iš esmės pažeidęs transporto priemonės pirkimo–pardavimo sutarties sąlygas, privalo pirkėjui grąžinti sumokėtus pinigus ir atlyginti patirtus nuostolius.

Gyventojai, prieš įsigydami iš užsienio į Lietuvą įvežtą, anksčiau Lietuvoje neregistruotą transporto priemonę, turėtų įsitikinti, ar pardavėjas gali pateikti jos ankstesnės registracijos ir atitinkančius paskutinį transporto priemonės statusą toje šalyje (t. y. naujausius) dokumentus. Šie dokumentai būtini norint transporto priemonę perregistruoti „Regitros“ padalinyje.


Šiame straipsnyje: Regitra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių