Vasarą – darbymetis keliuose

Nepaisant to, kad šįmet Kelių priežiūros ir plėtros programos biudžetas palyginti su pernykščiu dar labiau sumažėjo, vasaros mėnesiai kelininkams tebelieka karščiausiu darbymečiu. Tiesa, šį sezoną dėl didžiulės lėšų stokos nebus apdorojamas dangų paviršius. Kitkas – rekonstrukcija, kelių, tiltų, viadukų remontas ir priežiūra – bus atliekami panaudojant tik europinių fondų lėšas.

Kad ir kaip kruopščiai surikiuoti, vasaros darbai eismą vis dėlto apsunkina. Tenka sulėtinti greitį, pakeisti eismo juostą, sukti į apylanką ir pan. Todėl siūlome dažniau ir atidžiau žvilgterėti į kelio ženklus.

Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos konstatuoja, kad kelius remontuoti vasarą neišvengiama – tinkamiausias metas šiems darbams dėl Lietuvos klimato sąlygų yra trumpas (gegužės–spalio mėn.). Per šį laikotarpį geriausia platinti važiuojamąsias kelių juostas, keisti dangas, remontuoti tiltus ir viadukus. Žiemą didesnis dėmesys skiriamas kelių priežiūrai.

Kelių direkcija nebe pirmi metai šalies žiniasklaidą operatyviai informuoja apie svarbiausių vasaros mėnesiais remontuojamų objektų ruožus. Tokia praktika susilaukė teigiamo visuomenės įvertinimo, todėl ją tęsime ir šįmet. Kartu norime atkreipti dėmesį, kad kai kuriais atvejais galimi atskirų ruožų remonto darbų pradžios ir pabaigos pakitimai. Pavyzdžiui, nemenką įtaką darbų trukmei gali turėti ilgalaikiai lietūs. Todėl siūlome dažniau apsilankyti Lietuvos automobilių kelių direkcijos interneto svetainės skyrelyje „Eismo sąlygos“, kur reguliariai rasite pačią naujausią su kelių remontu susijusią informaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių