Valdininkai posėdžiauti veržiasi ir į egzotiškus kraštus

Lietuvos diplomatai ir valdininkai šiemet su vizitais išmaišys nemažą dalį pasaulio. Užsienio reikalų ministerija (URM) sudarė 238 užsienyje vyksiančių tarptautinių renginių, kuriuose turėtų dalyvauti mūsų šalies atstovai, sąrašą.

Brazilija, Meksika, Jamaika, Panama, JAV, Kanada, Kenija, Zambija, Zimbabvė, Izraelis, Jungtiniai Arabų Emyratai, Kataras, Indija, Indonezija, Kambodža, Vietnamas, Tailandas, Kinija, Japonija, nemaža dalis Europos valstybių – tai šalys, į kurias turėtų driektis ministerijų ir kitų institucijų atstovų vizitų maršrutai, rašo „Lietuvos žinios“.

Pagal URM parengtą ir Vyriausybei tvirtinti pateiktą sąrašą daugiausia vizitų – 76 – numatyta šios ministerijos atstovams. Štai URM atstovai gegužės pabaigoje jie turėtų lankytis Meksikoje, kur vyks globalios iniciatyvos kovojant su branduoliniu terorizmu metinis susitikimas.

O Aplinkos ministerijos darbuotojai Brazilijoje dalyvaus renginyje, kuriame aptariami sausros padariniai. Paskui jų laukia vizitas į Tailando sostinę Bankoką, kur bus surengta konferencija apie nykstančias laukinės faunos ir floros rūšis.

Seimo Audito komiteto narė Loreta Graužinienė įsitikinusi, kad reikėtų susilaikyti nuo brangių kelionių, kurios nesusijusios su pirmininkavimu ES Tarybai. „Nesame ekonomiškai atsigavę, turime įsipareigojimų gyventojams. Kad ir koks svarbus būtų renginys, reikia prisiminti, kokio dydžio yra mūsų biudžetas ir kiek galime sau leisti. O leisti sau galime nelabai daug“, – sakė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių