Vairuotojų blaivumo algoritmas

Vyriausybės posėdyje pritarta Transporto priemones vairuojančių ir kitų asmenų neblaivumo (girtumo) ar apsvaigimo nustatymo taisyklių pakeitimams.

Taisyklės numato privalomą darbuotojų, vairuojančių juridinio asmens transporto priemones, neblaivumo prieš reisą nustatymą arba atliekant medicininę apžiūrą (nustatant alkoholio kiekį kraujyje), arba alkoholio kiekį išmatuojant iškvepiamame ore. Iki šiol taisyklės numatė privalomą vairuotojų neblaivumo nustatymą atliekant tik medicininę apžiūrą.

Taisyklės papildytos atsižvelgus į Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimus, kurie numato, kad „asmenys, vairuojantys transporto priemones Lietuvos Respublikoje, gali būti tikrinami dėl neblaivumo (girtumo) ir alkoholio kiekio kraujyje arba iškvepiamame ore". Įstatymas taip pat įpareigoja darbdavius užtikrinti, kad prieš reisą būtų tikrinama, ar jų darbuotojai, vairuojantys įmonių, įstaigų, organizacijų transporto priemones, yra blaivūs.

Supaprastinus taisyklių reikalavimą siųsti darbuotojus į medicininę apžiūrą, kurią gali atlikti tik kvalifikuotas asmens sveikatos priežiūros specialistas (kurio įstaigoje dažniausiai nėra), tikimasi efektyviau įgyvendinti privalomą vairuotojų blaivumo nustatymą prieš reisą.

Taip pat taisyklės papildomos nuostata, kad karių, Krašto apsaugos sistemos darbuotojų, dirbančių aplinkoje, veikiamoje pavojingų veiksnių ar dirbančių su potencialiai pavojingais įrenginiais neblaivumą arba apsvaigimą nuo psichiką veikiančių medžiagų nustato Karo policijos pareigūnai, karinių vienetų vadai ar jų įgalioti asmenys, krašto apsaugos ministro nustatyta tvarka atlikdami karių ir darbuotojų tikrinimą ar bendros asmens būklės įvertinimą pagal sveikatos apsaugos ministro patvirtintą metodiką.

 


Šiame straipsnyje: vairuotojaiblaivumastikrinimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių