Vairuotojai „atranda“ saugos diržus?

Praėjusią savaitę Lietuvos keliuose transporto priemonių patikrinimus organizavę policijos pareigūnai sako, kad mūsų šalies vairuotojai vis dažniau užsisega saugos diržus, sakoma Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos (VRM) pranešime spaudai. 

Saugos diržų naudojimo kontrolės akcijos vyko daugelyje Europos valstybių. Lietuvos policijos pareigūnai užfiksavo 2018 saugos diržų ir specialiųjų sėdynių naudojimo tvarkos pažeidimų. 

Europos kelių policijos tinklo (TISPOL) iniciatyva organizuotose kontrolės akcijose nustatyta 1940 atvejų, kai saugos diržų naudojimo tvarkos nesilaikė suaugę asmenys ir 78 atvejai, kai vaikai buvo vežami neužsegus saugos diržų ar nenaudojant specialiųjų sėdynių. 

Daugiausia pažeidimų užfiksuota Vilniaus apskrityje - 371, mažiausiai Utenos - 92. 

Tai jau antroji šiais metais TISPOL iniciatyva organizuota akcija, skirta saugos diržų naudojimui. Per vasario mėnesį vykusią policinę priemonę mūsų šalyje buvo nustatyta 2040 saugos diržų ir specialiųjų sėdynių naudojimo tvarkos pažeidimų. 

Lyginant su pirmąją tokio pobūdžio akcija, vykusia 2007 metų vasario mėnesį, kai buvo užfiksuoti 3628  pažeidimai, praėjusios savaitės patikrų rezultatai leidžia daryti prielaidą, kad visuomenė, nors dar pakankamai vangiai, bet vis tik ima skirti daugiau dėmesio savo saugumui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių