Turtuolio užgaida - gigantiškas sunkvežimis

Praėjusiame dešimtmetyje Jungtinių Arabų Emyratų turtuolis Seikh Hamad bin Hamdan Al Nahyan nusprendė užsisakyti gigantišką sunkvežimį pikapą.

Jo norimas modelis gamintas pagal šeštojo dešimtmečio „Dodge Power Wagon“ - vienintelė esminė modifikacija buvo ta, kad mašina buvo net 64 kartus didesnė už originalą...

Tikėtina, jog „Dodge Power Wagon“ šioje šalyje buvo išties „ikoninis“ automobilis. Gigantas sveria maždaug 50 tonų ir manoma, jog tai yra didžiausias automobilis ir sunkvežimis pasaulyje. Jis yra toks didelis, jog viduje telpa keturi dideli miegamieji su oro kondicionieriais, gyvenamieji ir vonios kambariai, rašo technologijos.lt.

Pikapo priekaboje yra pasivaikščiojimams skirta terasa. Nors automobilis akivaizdžiai neskirtas įprastiniams keliams, jo 300AG „General Motors“ gamybos dyzelinio variklio pakanka transporto priemonei pervežti iš vienos vietos į kitą.

Seikh Hamad bin Hamdan Al Nahyan pasaulyje dar yra žinomas "Vaivorykštinio šeicho" vardu, nes kadaise jis įsigijo visomis vaivorykštės spalvomis nudažytų „Mercedes-Benz“ markės automobilių seriją.


Šiame straipsnyje: Dodgepikapas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių